Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ιδανικό φινάλε για το 1ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ καρναβαλιού με τους Encardia -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ιδανικό φινάλε για το 1ο Καλοκαιρινό Φεσ...

Η συναυλία δόθηκε ευτυχώς με ευνοικό καιρό, το βράδυ της Κυριακής 27/9 στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων

Με τον πιο ιδανικό, δυναμικό και εξωστρεφή τρόπο έκλεισε στον υπαίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Δυμαίων, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ, ευτυχώς με καλό καιρό, η διοργάνωση του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού Sparc που υλοποιήθηκε από τις 21 έως & τις 27/9 και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020».

Υπεύθυνη για την επιτυχία της βραδιάς ήταν η εκρηκτική μπάντα των Encardia που χάρισε ένα σπάνιο μουσικοχορευτικό θέαμα που αποζημίωσε και τον πιο δύσπιστο ακροατή-θεατή, σε μια περίοδο που ο πολιτισμός και η τέχνη δοκιμάζονται από την πανδημία και τα συνεπακόλουθά της.

Η επιλογή των Encardia ήταν η πιο ενδεδειγμένη αφού υπηρετήθηκε σε υψηλό ποιοτικό επίπεδο και αντικατοπτρίστηκε με αρτιότητα η συνεργασία και η συνύπαρξη Ελλάδας και Ιταλίας στο πλαίσιο του έργου Sparc, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εβδομάδα των εκδηλώσεων-δράσεων που στελέχωσαν το πρόγραμμα του 1ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού και ευχήθηκε του χρόνου όλοι μαζί να έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις ενός δεύτερου φεστιβάλ έχοντας αφήσει πίσω μας τα δυσάρεστα του κορωνοϊού και χωρίς πρωτόκολλα να χαρούμε με την ψυχή μας.

Αυτά τα πρωτόκολλα άλλωστε, όπως είπε, ήταν αυτά που υπαγόρευσαν να μη στελεχωθεί το φετινό πρόγραμμα από εκδηλώσεις από και για τους καρναβαλιστές και τα πληρώματα, κάτι που ελπίζουμε όλοι να γίνει του χρόνου. Εκτός από τον Δήμο Πατρέων και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένο Εταίρο του Έργου),  η Ήρα Κουρή αναφέρθηκε στους εταίρους του έργου Sparc: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαϊας, Περιφέρεια Απούλιας, Σύνδεσμος Θεάτρων Πούλιας. Επίσης αναφέρθηκε στην πρόθεση να παραταθεί η εικαστική εγκατάσταση «Εκ-Μαγεία» στα Παλαιά Σφαγεία με στόχο να τη δουν περισσότεροι Πατρινοί που δεν πρόλαβαν και ότι άμεσα θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις για να γίνει η τελική ανακοίνωση.

Τη σκυτάλη πήραν οι Encardia, αποτελούμενοι από τους Κώστα Κωνσταντάτο : tamporello, βιολί, μαντολίνο, φωνή, Βαγγέλη Παπαγεωργίου: ακορντεόν, φωνή, Δημήτρη Τσεκούρα: κοντραμπάσο, φωνή, Μιχάλη Κονταξάκη: κιθάρα, Ναταλία Κοτσάνη: φωνή και χορευτές, που απογείωσαν το πολυάριθμο κοινό με τις υπέροχες μελωδίες, τον γνήσιο λυρισμό και τους χορευτικούς ρυθμούς τους, σε μεγάλο βαθμό αντλούμενα όλα από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των ελληνόφωνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας.

Ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου διαδέχονταν το ένα το άλλο σε ένα non stop πληθωρικό συναυλιακό πρόγραμμα. Με απόλυτη τήρηση και σεβασμό στις συνθήκες, μουσικοί και χορευτές με μοναδική ζωντάνια μετέδωσαν την αμεσότητα και τη βαθιά επικοινωνιακή δύναμη της μουσικής και του χορού από τη σκηνή δημιουργώντας μια εξαιρετική διάδραση καλλιτεχνών και ακροατηρίου.

Όλα τα τραγούδια με τα οποία έγιναν γνωστοί και εξαιρετικά αγαπητοί οι Encardia, παρέλασαν στο σπάνιο αυτό οδοιπορικό στην παράδοση που προσεγγίστηκε με μια ιδιαίτερη σύγχρονη ματιά. Παρουσίασαν & νέο υλικό που εμπνεύστηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας. Αλλά πάνω από όλα, επιφύλαξαν  δυνατές εκπλήξεις με τις εκδοχές του εμβληματικού επαναστατικού τραγουδιού «Bella Ciao», του πασίγνωστου τραγουδιού των ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας «Kαληνύφτα», της μπαλάντας «Agapi mou-Fidella», της «Tarantella Pizzica Di San Vito», του θρυλικού τραγουδιού διαμαρτυρίας «Άντρα μου πάει» που έγινε θρύλος από την ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη και μιας εμπνευσμένης μελοποίησής τους πάνω σε απόσπασμα του εξαιρετικού ποιήματος της Κικής Δημουλά «Πληθυντικός Αριθμός».

Οι Encardia δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους Πατρινούς και προσωπικά τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

*Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture