Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με καταλήψεις σε 25 σχολεία της Αχαΐας ξεκίνησε η εβδομάδα

Με καταλήψεις σε 25 σχολεία της Αχαΐας ξ...

Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές

Με καταλήψεις σε σχολεία της Αχαΐας ξεκίνησε και αυτή η εβδομάδα με τον αριθμό τους να έχει μειωθεί συγκριτικά με όλες τις προηγούμενες μέρες. Αυτή τη στιγμή στην Αχαΐα βρίσκονται υπό κατάληψη 25 σχολεία.

Αιτωλοακαρνανία:16χρονος από το σχολείο, στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Την Παρασκευή τελούσαν υπό κατάληψη συνολικά 34 σχολεία στην Αχαΐα τελούν υπό κατάληψη ενώ τα αιτήματα των μαθητών αφορούν κυρίως τη χρήση της μάσκας και την αποσυμφόρηση των τάξεων (15 μαθητές ανά τμήμα).

Παράλληλα έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαΐας τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε σχολεία της περιοχής. Τα δύο κρούσματα αφορούν έναν μαθητη δημοτικού στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και έναν καθηγητή Γυμνασίου στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Συνεργείο εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, προχώρησε Σάββατο το μεσημέρι, σε καθαρισμό και απολύμανση των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Βασιλείου, ενώ σήμερα Κυριακή, το ίδιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στο Γυμνάσιο της Κ. Αχαΐας, από συνεργεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Παράλληλα, όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, τα τμήματα των δύο ασθενών, θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες, ενώ έχουν ενημερωθεί όλοι οι γονείς των παιδιών που φοιτούν τα συγκεκριμένα σχολεία σχετικά. 

Οπως ήταν αναμενόμενο τα δύο περιστατικά και κυρίως του δημοτικού, έσπειραν ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις