Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σε 3 δράσεις του «Erasmus+ ΚΑ229» τα Εκπαιδευτήρια Πάνου. O Γ. Κοτρώνης μιλάει για την επιτυχία

Σε 3 δράσεις του «Erasmus+ ΚΑ229» τα Εκπ...

Στα Εκπαιδευτήρια Πάνου προτεραιότητά μας είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση

Σε τρεις δράσεις του προγράμματος «Erasmus+ ΚΑ229» θα συμμετέχουν φέτος τα Εκπαιδευτήρια Πάνου. Το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο θα συμμετέχουν στα προγράμματα «Monsters In Danger of Extinction», «Des Ecoles Européennes engagées pour le développement durable» και «Partons à la découverte du patrimoine de nos voisins européens», μέσα από τα οποία οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες με μαθητές άλλων χωρών.

Ο Γιώργος Κοτρώνης, ιδιοκτήτης και πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Πάνου επισημαίνει πως στόχος των εκπαιδευτηρίων είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση.

 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για εκσυγχρονισμένη εκπαίδευση, θέσπισε μία σειρά από κοινοτικά προγράμματα για νέους. Πρόκειται για προγράμματα που έχουν στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των νέων, προετοιμάζοντάς τους κατάλληλα για την επαγγελματική ζωή».

Και  προσθέτει: «Στα Εκπαιδευτήρια Πάνου προτεραιότητά μας είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Σε αυτό το πλαίσιο και με το βλέμμα μας στραμμένο πάντα στο μέλλον, καταφέραμε φέτος να εξασφαλίσουμε για το σχολείο μας ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus +» για κάθε σχολική βαθμίδα. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το σχολείο μας καθότι είναι εξαιρετικά δύσκολο το ίδιο σχολείο να αποκτήσει τρία προγράμματα ταυτόχρονα. Ωστόσο στο σχολείο του μέλλοντος, αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας θεωρούμε την εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και το σχεδιασμό νέων προσεγγίσεων και πρακτικών όπως ορίζει η σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη».

Λίγα λόγια για τα προγράμματα

  • «Partons à la découverte du patrimoine de nos voisins européens» - Ας ανακαλύψουμε την κληρονομιά των Ευρωπαίων γειτόνων μας

To νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + KA229 ονομάζεται «Partons à la découverte du patrimoine de nos voisins européens»- Ας ανακαλύψουμε την κληρονομιά των Ευρωπαίων γειτόνων μας. Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι έξι: 2 σχολεία από τη Γαλλία, ένα σχολείο από Ισπανία (Κανάριους νήσους), ένα σχολείο από Ιταλία, ένα σχολείο από Γερμανία καθώς και το δημοτικό σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. Το έργο «Ας ανακαλύψουμε την κληρονομιά των ευρωπαίων γειτόνων μας!» αποτελεί μέρος της επιθυμίας για ανακάλυψη και κοινή χρήση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια των 2 ετών του έργου, οι εταίροι θα εφαρμόσουν πολλές δραστηριότητες που θα επιτρέψουν στους μαθητές να ανακαλύψουν την πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά των συνεργαζόμενων χωρών.

  • «Des Ecoles Européennes engagées pour le développement durable» - Ευρωπαϊκά σχολεία για την αειφόρο ανάπτυξη

Μαζί με άλλα 4 ευρωπαϊκά σχολεία από τη Γαλλία (2 σχολεία), τη Σκωτία και τη Ρουμανία οι μαθητές θα δουλέψουν για τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 στο πρόγραμμα με τίτλο «Des Ecoles Européennes engagées pour le développement durable»- Ευρωπαϊκά σχολεία για την αειφόρο ανάπτυξη. Στόχος του προγράμματος η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών και μαθητριών γύρω από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του διετούς αυτού προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά από άλλες χώρες, να επικοινωνήσουν απόψεις και εμπειρίες στη γαλλική και αγγλική γλώσσα αλλά και να δουλέψουν με τους καθηγητές τους πάνω στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως αυτοί περιγράφονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2015 υιοθετήθηκαν 17 στόχοι και 169 υποστόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι στόχοι αυτοί είναι παγκόσμιου χαρακτήρα και γενικής εφαρμογής και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους έως το 2030.

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου θα εργαστούν πάνω στον 11ο στόχο: δημιουργία πόλεων και ανθρώπινων οικισμών χωρίς αποκλεισμούς, οι οποίοι να είναι ασφαλείς, ανθεκτικοί και βιώσιμοι. Παράλληλα θα δουλέψουν σε συνεργασία με τα άλλα σχολεία πάνω στο 13ο στόχο: άμεση δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων της αλλά φυσικά και στον 17ο στόχο: ενίσχυση των μέσων εφαρμογής και αναζωογόνηση της Παγκόσμιας Σύμπραξης για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στα συνεργαζόμενα σχολεία.

  • «Monsters In Danger of Extinction»

Το Λύκειο των "Εκπαιδευτηρίων Πάνου" θα συνεργαστεί με το Λύκειο "IES de Unamuno BHI" που βρίσκεται στο Bilbao της Ισπανίας, καθώς και με την Ισπανική Εταιρεία Κλασικών Σπουδών και το Μουσείο Καλών Τεχνών του Bilbao που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως εξωτερικοί συνεργάτες. Η συνεργασία με το ισπανικό σχολείο έρχεται να σφραγίσει την τετράχρονη επιτυχημένη πορεία που διέγραψε το eTwinning πρόγραμμα "The Odyssey of words", το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησαν τα Εκπαιδευτήρια εμπλέκοντας συνολικά 16 σχολεία, 20 εκπαιδευτικούς και 612 μαθητές από 7 διαφορετικές χώρες σε ένα υπέροχο ταξίδι στις ελληνικές καταβολές της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus οι μαθητές θα μελετήσουν μυθικά όντα που προέρχονται από το πάνθεον της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας, τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποτυπωθεί στην τέχνη και στην Αρχαία Ελληνική και Λατινική Γραμματεία, αλλά και τον απόηχό τους στον σύγχρονο Δυτικό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στενή συνεργασία των καθηγητών και των μαθητών με τους παραπάνω εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και μετακινήσεις – ανταλλαγές στις δύο χώρες.

ekppanou.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά