Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανησυχία στον Άγ. Βασίλειο για έντονες βοές- Συνεχείς μικροσεισμοί η αιτία...

Ανησυχία στον Άγ. Βασίλειο για έντονες β...

Τη Δευτέρα μόνο έκανε 11 μικρές δονήσεις

Μια βοή χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστικά αισθητό ταρακούνημα νιώθουν έντονα το τελευταίο 10ήμερο κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου και της ευρύτερης περιοχής.

Συμπολίτες που κάθε τόσο αναστατώνονται από αυτή την βοή, που ορισμένους τους τρομάζει με αποτέλεσμα να πετάγονται από τους καναπέδες και τα κρεβάτια τους, έθεσαν στο thebest.gr το ερώτημα τι μπορεί να συμβαίνει.

Το γεγονός ότι το φαινόμενο παρατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας του προβλημάτισε καθώς δεν μπορούσαν να το αποδώσουν σε πιθανές εργασίες ή διέλευση βαρέων οχημάτων.

Πράγματι μετά όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η βοή που περιγράφουν οι Πατρινοί οφείλεται σε συνεχείς μικροδονήσεις που καταγράφονται στην περιοχή τους.

Το επίκεντρο των μικροσεισμών δίδεται επισήμως κάποια χιλιόμετρα Δυτικά της Ναυπάκτου στην ουσία όμως εστιάζονται στη θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στον Άγιο Βασίλειο και τα Αραχωβίτικα.

Αρκετές δε από τις δονήσεις έχουν ως επίκεντρο την στεριά. Το μέγεθός τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς κυμαίνονται από 1 έως το πολύ 2,5 Ρίχτερ.

Το γεγονός όμως ότι το επίκεντρο είναι πάρα πολύ κοντά ή πάνω σε κατοικημένες περιοχές, σε συνδυασμό με τον μικρό εστιακό βάθος, που ξεκινά από τα 10χλμ. και φτάνει μέχρι και τα 5χλμ., τους κάνει αισθητούς στους πολίτες. Μάλιστα η συχνότητα των δονήσεων είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχεία της κατάστασης που επικρατεί. Σήμερα Τετάρτη καταγράφηκαν τουλάχιστον 4 δονήσεις:

-        1:44 2χλμ. δυτικά από τη Ναύπακτο, 1,3 Ρίχτερ

-        00:39 7χλμ. Δυτικά της Ναυπάκτου, 1,2 Ρίχτερ

-        00:39, 10χλμ. Δυτικά της Ναυπάκτου, 1,5 Ρίχτερ

-        00:23, 9χλμ. Δυτικά της Ναυπάτκου, 2,4 Ρίχτερ

Την Τρίτη δύο:

-        23:57, 9χλμ. Δυτικά της Ναυπάκτου, 1,9 Ρίχτερ

-        20:37, 10χλμ. Δυτικά της Ναυπάκτου, 1,5 Ρίχτερ

Με αποκορύφωμα τη Δευτέρα ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 11 σεισμοί αναλόγου μεγέθους και περίπου στην ίδια γεωγραφική περιοχή και τις ώρες:

4:35, 3:14, 1:42, 18:20, 17:00, 14:49, 13:05, 12:47, 11:18, 10:07, 10:05.

Φυσικά η περιοχή της Αχαΐας είναι ιδιαιτέρως σεισμογενής και το μέγεθος των δονήσεων αυτών δεν φαίνεται να εμπνέει κάποια ανησυχία, ωστόσο οι κάτοικοι των περιοχών όπου νιώθουν, συχνά πυκνά την βουή, δηλώνουν προβληματισμένοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις