Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο 19ο Γυμνάσιο Πατρών, όπου θα λειτουργήσουν τάξεις με 27 μαθητές, βρέθηκε η Σία Αναγνωστοπούλου

Στο 19ο Γυμνάσιο Πατρών, όπου θα λειτουρ...

Δεν υπήρξε ενίσχυση του εκπαιδευτικού κόσμου με μόνιμες προσλήψεις & προσλήψεις αναπληρωτών, ούτε & ενίσχυση στο προσωπικό καθαριότητας

Η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης πολιτισμού & αθλητσιμού, Σία Αναγνωστοπούλου, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 14.9.2020 το πρωί, το 19ο Γυμνάσιο Πατρών, στην πιο δύσκολη χρονιά για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που έχει γνωρίσει η χώρα.

Στο συγκεκριμένο σχολείο, όπως και σε άλλα της Πάτρας, θα λειτουργήσουν τάξεις με 27 μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί ,όπως πάντα,  ανταποκρίνονται και με το παραπάνω σε υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους. Ειδικά φέτος, είναι υποχρεωμένοι να εκπαιδεύσουν τους μαθητές στη συλλογική ευθύνη, ενώ η κυβέρνηση διδάσκει την ατομική ευθύνη.

Το γεγονός και μόνο, ότι δεν υπήρξε ενίσχυση του εκπαιδευτικού κόσμου με μόνιμες προσλήψεις και προσλήψεις αναπληρωτών, το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενίσχυση στο προσωπικό καθαριότητας (στα περισσότερα σχολεία μόλις σήμερα ανέλαβε το προσωπικό υπηρεσία) δείχνουν την επιμονή της κυβέρνησης στην ατομική ευθύνη αλλά και την πλήρη αδιαφορία για την συλλογική, τονίζει σε ανακοίνωση της η κ. Αναγνωστοπούλου που εύχεται καλή εκπαιδευτική χρονιά και δύναμη στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς.

Στο μεταξύ η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε & σε δήλωση με αφορμή το «τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στο Υπουργείο Πολιτισμού», λέγοντας πως η Υπουργός κ. Μενδώνη «είναι άφαντη».

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι: «από την προηγούμενη εβδομάδα, ήδη από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, καλέσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η πολιτική ηγεσία κώφευσε.

Με το δεύτερο κρούσμα πάλι καλέσαμε το Υπουργείο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες σήμερα εμφανίστηκε και τρίτο κρούσμα κορωνοϊού. Στα πόσα κρούσματα άραγε η υπουργός Πολιτισμού θεωρεί ότι πρέπει να λάβει μέτρα; Ή και αυτό επαφίεται στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις