Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Μακρή: Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι

Δίκη Μακρή: Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι

Ισόβια στον 32χρονο και κάθειρξη 10 ετών στον αδελφό του

Την ετυμηγορία του για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή ανακοίνωσε το δικαστήριο, κρίνοντας ομόφωνα ένοχο τον ένα εκ των δύο Βούλγαρων κατηγορούμενων και ένοχο για απλή συνέργεια κρίθηκε ο αδελφός του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης  στο 32χρονο κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά μόνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Ο Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018.

Επιπλέον, στον 32χρoνο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το Δικαστήριο καταδίκασε επίσης ομόφωνα τον 36χρoνο αδελφό του σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει από τους δικαστές να καταδικάσουν τους δύο αδελφούς παρότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι της εκτέλεσης του επιχειρηματία, τονίζοντας πως η άγνοια του κινήτρου δεν θα πρέπει να εμποδίσει το δικαστήριο να κρίνει με βάση τα αποδεικτικά μέσα που οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο εδώλιο.

Με την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο καταδικασθέντες για το έγκλημα σε βάρος του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία επιστρέφουν στην φυλακή όπου κρατούνταν, καθώς σε κανέναν δεν χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Παρούσα και σήμερα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγος του θύματος, Βικτωρία Καρύδα, η οποία ευχαρίστησε τους δικαστές για την καταδίκη των δύο αδελφών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις