Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Με επιτυχία παρουσιάστηκε στο θεατράκι στην Κρήνη ο "Δον Καμίλο" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία παρουσιάστηκε στο θεατράκι σ...

Την Τετάρτη 2/9/2020 στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης»

Ένα ιδιαίτερα αγαπητό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή, τον «Δον Καμίλο» είχαν την τύχη να απολαύσουν το βράδυ της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2020 οι Πατρινοί φίλοι του θεάτρου.

Στο «θεατράκι» της Κρήνης, από την ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης», φιλοξενήθηκε η παράσταση «Δον Καμίλο», την οποία παρουσίασε η θεατρική ομάδα Λεύκας «Ήθος Ποιεί».

Κυρίαρχα πρόσωπα, δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους,  η έντονη  πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο  δε λείπει ο έρωτας, έκαναν όσους παρακολούθησαν την παράσταση να γελάσουν,  να συγκινηθούν και να προβληματιστούν.

Μέσα από την σαρκαστική διάθεση των ηρώων, του συντηρητικού αλλά τίμιου ιερέα Δον Καμίλο και του κομμουνιστή φίλου του Πεπόνε, αναδείχθηκε η πολιτική αντιπαράθεση της μεταπολεμικής Ιταλίας στη δεκαετία του ’50.

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Προλογίζοντας, η κ. Γεροπαναγιώτη επεσήμανε, πως «ο Πολιτιστικός Οργανισμός και εν μέσω πανδημίας, θα συνεχίσει την προσπάθεια, να προσφέρει στο λαό της Πάτρας υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, γιατί ο Πολιτισμός είναι ανάγκη».

Στην παράσταση έπαιξαν οι: Μαρία Μανεσιώτη, Γεωργία Παντελή, Νίκος Γασπαρινάτος, Χρήστος Σαλαμούρας, Δημήτρης Μπάντιος, Χρήστος Γιαχαλής, Κώστας Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Σουλελές, Κωνσταντίνα Κατζιμπατζάκη- Ντεμίρη. Σκηνοθεσία: Γιάννης Βλάχος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture