Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μόστρα Βενετίας: Eναρξη με το «πανκιό» Σουίντον και το παλιό cape dress της Μπλάνσετ

Μόστρα Βενετίας: Eναρξη με το «πανκιό» Σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δείτε όσους έφθασαν στο διάσημο φεστιβάλ και το πρώτο red carpet της Ευρώπης εν μέσω πανδημίας

Μια «πρόβα» για τα κινηματογραφικά φεστιβάλ όλης της υφηλίου είναι η ελπιδοφόρα Μόστρα στην υδάτινη Βενετία των δόγηδων. Ξεκίνησε την Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι 12 του μηνός στρώνοντας το πρώτο πραγματικό «κόκκινο χαλί» στην Ευρώπη, μετά το εικονικό red carpet των βραβείων MTV. H απαστράπουσα αυστραλέζα super star Κέιτ Μπλάνσετ ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής πρωταγωνίστησε όπως αναμενόταν στις λαμπερές αφίξεις της τελετής έναρξης. Η 51χρονη αυστραλέζα, πασίγνωστη για την απαράμιλλη στυλιστική της τόλμη σεβάστηκε το κίνημα της ανακύκλωσης στη μόδα και τα επίσημα events, επιλέγοντας ένα ασπρόμαυρο cape dress γεμάτο χάντρες το οποίο είχε ξαναφορέσει στο σινε- φεστιβάλ του Λονδίνου το 2015. Ηταν μια τουαλέτα σε «γοργονέ» γραμμή με ετικέτα του κολομβιανού designer Esteban Cortazar, την οποία συνδύασε με υπέροχα κοσμήματα Pomellato και γόβες Clergerie. Η Μπλάνσετ δήλωσε πως ανυπομονούσε να ξανάρθει στο Lido όπου νιώθει «σαν στο σπίτι της» ενώ χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως «θαύμα της αναγέννησης του σινεμά».

Η Κέιτ Μπλάνσετ με τουαλέτα Esteban Copr...

Η Κέιτ Μπλάνσετ με τουαλέτα Esteban Coprtazar και κοσμήματα Pomellato

Η εναρκτήρια βραδιά περιλάμβανε την πρεμιέρα της ιταλικής ταινίας «Lacci- Δεσμοί» του Ντανιέλε Λουτσέτι αλλά και την τιμητική βράβευση προφοράς Leone d’ Oro για το σύνολο της καριέρας της, της γνωστής  βρετανίδας ηθοποιού Τίλντα Σουίντον. Η πολυβραβευμένη και πανύψηλη πρωταγωνίστρια έδωσε το παρόν με total outfit Chanel Couture ενώ κρατούσε συμβολικά μια χρυσή μάσκα James Merry βενετσιάνικου τύπου. Όπως είπε αισθάνεται τεράστια χαρά που γιορτάζουν το αθάνατο σινεμά και την επιβίωσή του. «Ο κινηματογράφος  είναι η αληθινή πατρίδα μου. Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ' αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη. Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το μικρό σινεφίλ πανκιό που κάνει οτοστόπ για να πάει στο σταθμό και να ταξιδέψει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους. Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love.» είπε συγκεκριμένα.

 

H Τίλντα Σουίντον με Chanel Couture

H Τίλντα Σουίντον με Chanel Couture

Φέτος αναμένεται να βρεθούν στην Μόστρα οι μισοί περίπου επισκέπτες από πέρυσι (υπολογίζονται στους 6000). Οι φωτογράφοι και οι κάμερες είναι σε απόσταση από τους stars και βλέπεις παντού μάσκες.  Ο διευθυντής της διοργάνωσης Αλμπέρτο Μπαρμπέρα υπογραμμίζει ότι στο αεροδρόμιο κάνουν όλοι τεστ κορονοϊου. Στους χώρους του φεστιβάλ, όλα τα σημεία εισόδου έχουν σκάνερς θερμομέτρησης ενώ στις αίθουσες αλλά και τις συνεντεύξεις Τύπου, θα τηρούνται όλες οι αποστάσεις στους καθήμενους.

 

Δείτε τις παρουσίες που ξεχώρισαν από την τελετή έναρξης, πέρα από Μπλάνσετ – Σουίντον τα φλας ξεσήκωσε και η αμερικανίδα super model Τέιλορ Χιλ αλλά και ιταλίδες celebrities. Οικοδέσποινα – η παραδοσιακή madrina στα ιταλικά- είναι η ηθοποιός Αννα Φολιέτα. Σας έχουμε όμως και στιγμιότυπα πρωινά στα βενετσιάνικα κανάλια.

 

 

H Τέιλορ Χιλ με Etro

H Τέιλορ Χιλ με Etro

Σβέβα Αλβιτι με Valentino και συνοδό τον...

Σβέβα Αλβιτι με Valentino και συνοδό τον Αντονι Ντελόν

Η Αννα Φολιέτα με Armani

Η Αννα Φολιέτα με Armani

Η Ρομπέρτα Αρμάνι με Armani

Η Ρομπέρτα Αρμάνι με Armani

Η Ελοντί με Versace

Η Ελοντί με Versace

H Βιόλα Αριβαμπένε με Philosophy di Lore...

H Βιόλα Αριβαμπένε με Philosophy di Lorenzo Serafini

Τέιλορ Χιλ με Etro

Τέιλορ Χιλ με Etro

Κέιτ Μπλάνσετ με Armani

Κέιτ Μπλάνσετ με Armani

Κέιτ Μπλάνσετ με Valentino

Κέιτ Μπλάνσετ με Valentino

Τίλντα Σουίντον με Chanel

Τίλντα Σουίντον με Chanel

Σβέβα Αλβιτι με Valentino

Σβέβα Αλβιτι με Valentino

Τίλντα Σουίντον με Haider Ackermann

Τίλντα Σουίντον με Haider Ackermann

Αννα Φολιέτα με Armani

Αννα Φολιέτα με Armani

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View