Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Oruc Reis: Ποια τα τρία σενάρια μετά την ολοκλήρωση της τουρκικής NAVTEX

Oruc Reis: Ποια τα τρία σενάρια μετά την...

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής λήγει η NAVTEX της Τουρκίας - Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις

Για 13η μέρα πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Orus Reis. Το τουρκικό σκάφος που συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία κινείται σε μικρότερες γραμμές δείχνοντας ότι θέλει να ολοκληρώσει κομμάτια από τα οποία δεν έχει περάσει μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV τα σενάρια είναι τρία.

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι την Κυριακή (23/8) το ερευνητικό να αποχωρήσει από την περιοχή μαζί με τον στολο που τον συνοδεύει. Αυτό θα σημαίνει άμεση αποκλιμάκωση από την Τουρκία. 

Το δεύτερο σενάριο είναι να φύγει το Oruc Reis μαζί με τα συνοδευτικά πλοία και ο τουρκικός στόλος να παραμείνει στο Αιγαίο. Αυτό θα σημαίνει ότι και ο ελληνικός στόλος θα μείνει στις θέσεις του και θα παρακολουθεί τις επόμενες κινήσεις.

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο θα ήταν να έφευγαν και να επέστρεφαν όλοι στις βάσεις τους ή να βγει μία νέα NAVTEX και το Oruc Reis να παραμείνει στην περιοχή για νέες έρευνες. Εάν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός τότε θα περιμένουμε να βγει μία νέα NAVTEX το πρωί της Δευτέρας.

Ακόμη το ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει άσκηση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στα νότια της Κρήτης με πολλά σενάρια και τη συμμετοχή τόσο των αεροσκαφών όσο και των ναυτικών δυνάμεων της χώρας μας.

Πηγή: ethnos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις