Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Μητσοτάκη, Α. Διακόπουλος- Είχε δηλώσει πως το Oruc Reis έκανε έρευνες

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Μητσοτάκη, Α...

Πηγές αποκάλυψαν την έντονη ενόχληση του Μαξίμου

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, η οποία έγνε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη δήλωσή του ανέφερε: «Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.

Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές, το Μαξίμου είχε ενοχληθεί από την χθεσινή, δημόσια δήλωση του κ. Διακόπουλου πως το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis έχει κάνει έρευνες στην περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία με παράνομη Navtex.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Διακόπουλος μιλώντας στο ΟPEN TV, είχε δηλώσει: «Ναι έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του, των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, γιατί ακούγονται οι έρευνες αυτές και έχουμε τον τρόπο να ακούμε».

»Όταν εμείς το "σηκώσαμε" στα Μέσα ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό, σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά [...] μαρκάρει την περιοχή του».

«Από 'κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Μετά την έκταση που πήραν οι δηλώσεις του, ο κ. Διακόπουλος είχε προβεί σε γραπτή, διευκρινιστική δήλωση:

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

»Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε «προσπάθεια» ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, «πραγματοποίηση», με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

»Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις