Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα εστία μετάδοσης κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Νέα εστία μετάδοσης κορωνοϊού σε γηροκομ...

12 κρούσματα μέχρι ώρας

Νέα μεγάλη εστία διασποράς κορονοϊού εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ευόσμου. Πρόκειται για τον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου», ο οποίος ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν συνολικά 15 ηλικιωμένοι από τους 45 που διαμένουν στη μονάδα και 7 εργαζόμενοι από τους 30.

Ολοι οι θετικοί στον κορονοίό είναι καλά στην υγεία τους και παρουσιάζουν τουλάχιστον μεχρι στιγμής ήπια συμπτώματα. Εννέα από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και τρεις στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος ηλικιωμένος αναγκάστηκε να επισκεφθεί γιατρό για εξετάσεις και προφανώς εκεί κόλλησε τον ιό και τον μετέφερε στη μονάδα. Η διοίκηση της μονάδας αντιλήφθηκε ότι κάποιοι ηλικιωμένοι παρουσίασαν συμπτώματα και ζήτησε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό στους διαμένοντες αλλά και στο προσωπικό. Κάτι τέτοιο έγινε και 12 άτομα εντοπίστηκαν θετικοί.

Από τότε ασθενείς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ περιορίστηκαν και οι υπόλοιποι διαμένοντες, παρά το γεγονός ότι ήταν αρνητικοί, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς του ιού. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας δεν πηγαίνουν στα σπίτια τους μετά το τέλος του ωραρίου εργασίας τους, αλλά μένουν σε κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που βρίσκεται δίπλα στην «Εστία Παπαγεωργίου».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις