Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Tο τρόφιμο που είναι αληθινό ελιξίριο μακροζωίας

Tο τρόφιμο που είναι αληθινό ελιξίριο μακροζωίας

Τα φασόλια αποτελούν το μυστικό για όσους θέλουν να ζήσουν πολλά χρόνια

Μετά από χρόνια μελέτης των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον κόσμο, βρέθηκε ένα τρόφιμο που αποτελεί την καλύτερη επιλογή, εάν προσπαθείτε να φτάσετε στην ηλικία των 100 ετών.

Ενώ η διατροφή που περιέχει πολλά λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, ξηρούς καρπούς και πολύ λίγα ζωικά προϊόντα, είναι σύμμαχος της μακροζωίας, ωστόσο συγκεκριμένα τα φασόλια αποτελούν το μυστικό για όσους θέλουν να ζήσουν πολλά χρόνια. Εάν τρώτε περίπου ένα φλιτζάνι φασόλια την ημέρα, θα κερδίσετε επιπλέον τέσσερα χρόνια προσδόκιμου ζωής.

Μελέτη ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καταναλώνουν καθημερινά ένα φλιτζάνι φασόλια, σε αντίθεση με το 1/2 φλιτζάνι που συνιστάται από τις Διατροφικές Οδηγίες των ΗΠΑ. 

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Tropical Medicine and Public Health της Νοτιοανατολικής Ασίας, έδειξε ότι κίνδυνος θνησιμότητας των συμμετεχόντων μειώθηκε κατά 7 έως 8% για κάθε 20 γραμμάρια οσπρίων που έτρωγαν.

Δείτε μερικά οφέλη, εκτός από τη μακροζωία, που προσφέρουν τα φασόλια.

Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βοηθούν τον οργανισμό να αισθάνεται πλήρης, επομένως δεν χρειάζεται να τρώτε πολύ την ημέρα. Τα φασόλια έχουν ίνες και στο δέρμα και στη φλούδα.

Βοηθάνε την πέψη

Τα φασόλια περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, επομένως συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Έρευνα στο Nutrition Journal εξέτασε την επίδραση των μαύρων φασολιών στο πεπτικό. Οι συμμετέχοντες έτρωγαν μισό φλιτζάνι από το κάθε είδος κάθε μέρα για 3 εβδομάδες.

Αν και λιγότεροι από τους μισούς ανέφεραν αυξημένο φούσκωμα την πρώτη εβδομάδα, οι περισσότεροι αισθάνθηκαν ότι είχε υποχωρήσει ως την τρίτη εβδομάδα. Να πίνετε και πολύ νερό, καθώς βοηθά να κινηθούν οι ίνες στο γαστρεντερικό σύστημα.

Βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου

Εκτός από το ότι είναι πλούσια σε ίνες, τα περισσότερα φασόλια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Λόγω των ινών και της πρωτεΐνης οι υδατάνθρακες στα φασόλια απορροφώνται με πιο αργό ρυθμό σε μακρύτερο διάστημα. Αυτό βοηθά να μένει σταθερό το σάκχαρο στο αίμα.  

Ελέγχουν το σωματικό βάρος

Εκτός του ότι τα φασόλια περιέχουν ίνες, περιέχουν και πρωτεΐνη, που μειώνει την όρεξη. Επειδή η πρωτεΐνη και οι ίνες στα φασόλια καθυστερούν την εκκένωση του στομάχου αισθάνεστε κορεσμό για περισσότερη ώρα και καθυστερεί να επιστρέψει η πείνα.

Περιέχουν σίδηρο

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί την πιο συχνή διατροφική έλλειψη στις ΗΠΑ και κύρια αιτία αναιμίας. Για καλύτερη απορρόφηση συνιστάται να τρώτε φασόλια με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως μπρόκολο και ντομάτα.

Πηγή:jenny.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life