Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κοινο_Τοπία διέσχισε τη γέφυρα Χαρ. Τρικούπη με το σύνθημα παραμένουμε όρθιοι - συνεχίζουμε

Η Κοινο_Τοπία διέσχισε τη γέφυρα Χαρ. Τρ...

Ανταποκρίθηκαν 70 πατρινοί

Πραγματοποιήθηκε η βραδιά διάσχισης της γνωστής σε όλους μας γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Φέτος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και υπό την προϋπόθεση της αποδοχής των κανόνων όπως ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) περί συναθροίσεων πάνω από 70 συμπολίτες προσήλθαν στο σημείο εκκίνησης στο δυτικό κλιμακοστάσιο του πυλώνα Μ1 στο Ρίο και αφού πληροφορήθηκαν το πλαίσιο εξέλιξης της βραδιάς από τον εκπρόσωπο της Κοινο_Τοπίας Ανδρέα Σπηλιώτη ξεκίνησαν τον όμορφο περίπατο βλέποντας τη δύση του ηλίου στους ορεινούς όγκους της Κλόκοβας και της Βαράσοβας.

 Και σαν έφτασαν στην αντίπερα ακτή έκαναν μια ωραία βόλτα βλέποντας το υπέροχα φωτισμένο κάστρο του Αντίρριου να στέκει σιωπηλό, φρουρός αλλοτινών καιρών αλλά και την ωραία πλατεία του χωριού όπως και τις γραφικές γειτονιές.

Κάτι το περπάτημα, κάτι το περασμένο της ώρας, κάτι κάποιες μυρωδιές ψητού οδήγησε κάποιους σε κοντινές ταβερνούλες του Αντιρρίου και μετά όλους να ξαναπερνούν το αυλάκι, αρκετούς με τα πόδια, άλλους με το πλοίο για ένα ποτό στο Ρίο ή για το σπίτι τους.
Από τη ψυχαγωγική βραδιά δεν έλειψαν και τα μηνύματα εκ μέρους της οργάνωσης θυμίζοντας ότι συνεχίζεται από την Κοινο_Τοπία η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τη στήριξη του πολυχώρου, η λαχειοφόρος για το συλλεκτικό ουίσκι, ενώ διανεμήθηκαν έντυπα της καμπάνιας για το πως προστατευόμαστε το καλοκαίρι από υπερβολική έκθεση στον ήλιο και από τις μολύνσεις από κουνούπια. Τέλος δόθηκαν έντυπα με πληροφορίες για τη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούκης που διασχίσαμε και προσέφερε η Γέφυρα Α.Ε.

Η γέφυρα αποτελείται από τις εξής κατασκευές: Την κυρίως γέφυρα, δηλαδή μια καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων μήκους 2.252 μέτρων, με ανοίγματα μήκους 286μ-560μ-560μ-560μ-286μ. Δύο γέφυρες πρόσβασης μήκους 392 μέτρων στην πλευρά του Ρίου και 239 μέτρων στην πλευρά του Αντιρρίου.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης με καταγωγή από το Μεσολόγγι ήταν ο οραματιστής της. Στις 29 Μαρτίου 1889, μίλησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την ανάγκη γεφύρωσης του Στενού Ρίου-Αντιρρίου. Ωστόσο, η κατασκευή του έργου αυτού δεν ήταν τεχνικά εφικτή μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα. Στις 12 Αυγούστου 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, εγκαινιάστηκε η Γέφυρα Χαρ. Τρικούπης (Ρίου-Αντιρρίου), τέσσερις μήνες νωρίτερα από τη συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις