Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γ. Παπανδρέου για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ο Γ. Παπανδρέου για την επέτειο αποκατάσ...

Δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού

Σε δήλωση για την σημερινή, η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας προέβη ο βουλευτής Αχαΐα του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Παπανδρέου. Αναλυτικά:

Οι εξελίξεις στη γειτονιά μας σήμερα, όπως και τα όσα τραγικά για τον Ελληνισμό συνέβησαν το 1974, αναδεικνύουν με τον πιο καταλυτικό τρόπο, τρία σημαντικά ζητήματα:

Την αξία της δημοκρατίας.

Τη σημασία της ειρήνης, της σταθερότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών.

Τη χάραξη πολιτικής σε βάθος χρόνου, με συνέπεια, αποφασιστικότητα, σοβαρότητα, νηφαλιότητα καθώς και αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων.

Προϋπόθεση για να είναι η Ελλάδα μια χώρα ισχυρή, με μια λειτουργική δημοκρατία, είναι η κοινωνική συνοχή που εδράζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Η δημοκρατική πρόκληση για όλους, για την εκάστοτε κυβέρνηση πρωτίστως, τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας στο σύνολό τους, είναι να διασφαλίζουν τη συμμετοχή του λαού σε όλα όσα αφορούν το κοινό μας μέλλον.

Με την αλήθεια των λόγων και των έργων μας, με τη δύναμη του δικαίου, μπορούμε να πορευτούμε προς ένα καλύτερο, δικαιότερο, ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον, με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις