Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επαφές Γ. Παπανδρέου με φορείς για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Επαφές Γ. Παπανδρέου με φορείς για την ε...

Μέσω τηλεδιασκέψεων

Ο Πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων του Τουρισμού και συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Τελώνη, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, Χρήστο Κανελλή, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Δαφαλιά. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που επικρατεί στις τουριστικές επιχειρήσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, καθώς και οι πιθανοί τρόποι που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην επόμενη ημέρα, παράλληλα με τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και τις απαραίτητες μέριμνες για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι εργαζόμενοι σε αυτόν.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης και αναβάθμισης των υποδομών που θα συνεισφέρουν στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και των συνεργειών που απαιτούνται για τη διαμόρφωση εναλλακτικών προοπτικών για το αύριο.

Οι στοχευμένες παρεμβάσεις της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων πρέπει να έχουν ως βάση το συγκριτικό πλεονέκτημα της απαράμιλλης ομορφιάς του τόπου, που συνδυάζει ορεινό και παραθαλάσσιο τοπίο, καθώς και τον πολιτισμό, την ιστορία, την αγροτική παραγωγή και τη γαστρονομία, με απώτερο στόχο τη δημιουργία νέου ποιοτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αλλά και τη διατήρηση του εσωτερικού τουρισμού που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Κανελλής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατακόρυφη πτώση της τουριστικής κίνησης κατά τον μήνα Ιούλιο και στη γενικότερη αβεβαιότητα που δημιούργησε η απουσία των τεστ προς τους τουρίστες. Επιπλέον, επισήμανε την έλλειψη ουσιαστικής χρηματοδότησης αλλά και τον αυξημένο τραπεζικό δανεισμό των τουριστικών μονάδων με αποτέλεσμα τη «χρεωκοπία» της τουριστικής βιομηχανίας στην Αχαΐα.

Τόνισε δε, την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών μέσω της αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με στόχο την ουσιαστική αναζωογόνηση της περιοχής, ώστε να δοθεί έμφαση σε πολλά διαφορετικά είδη τουρισμού με σαφές πλεονέκτημα τις ομορφιές του τόπου.

Ο Ντίνος Δαφαλιάς, τόνισε την απουσία ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης των τουριστικών μονάδων και υποστήριξε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εφάπαξ επιδότηση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα του κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης πληρωμών δεν είναι δημοφιλές και ως εκ τούτου, δεν υπήρξε ιδιαίτερη ζήτηση ενόψει της γενικότερης αβεβαιότητας.

Ο Γιώργος Τελώνης, αναφέρθηκε στις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στους κλάδους των τουριστικών γραφείων και των τουριστικών λεωφορείων, εντούτοις όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τουριστικό κλάδο εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης και της εύκολης πρόσβασης μέσω των οδικών δικτύων της περιοχής μας.

Ιδιαίτερα τόνισε ότι η Περιφέρεια πρέπει να επενδύσει στην άμεση  προώθηση του εσωτερικού τουρισμού εστιάζοντας στις τουριστικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μικρής παράτασης της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ώστε να αυξηθεί κατά ένα χρονικό διάστημα η τουριστική περίοδος.

Όλοι συμφώνησαν να γίνουν νέες παρόμοιες συζητήσεις για το μέλλον και την ταυτότητα του τουρισμού. Με ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες με τις οποίες μπορούν να συνεισφέρουν μαζί με τον τουριστικό κλάδο και άλλοι φορείς, πολιτιστικοί, αθλητικοί, συνεταιριστικοί, αυτοδιοίκησης, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις