Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον θρυλικό "Πρωτάρη" του Τσαρλς Γουέμπ

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον θρυλικό "Π...

Από τη Λέσχη Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι”, το Σάββατο 11/7/2020 στην κήπο Πολυχώρου Τέχνης «Αλεξάνδρεια» στην οδό Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής

Μία ενδιαφέρουσα όπως προμηνύεται, εκδήλωση με τίτλο «Ο Πρωτάρης» Από το Βιβλίο στην Κινηματογραφική Ταινία, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, μετά τις 19.30.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η οποία θα φιλοξενηθεί  στον Κήπο του Πολυχώρου Τέχνης «Αλεξάνδρεια» στην οδό Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα Τσαρλς Γουέμπ που πέθανε μέσα στον Ιούλιο καθώς και της ζωής του αντισυμβατικού αυτού δημιουργού & θα αναγνωστούν αποσπάσματα του βιβλίου από φίλους καλλιτέχνες (Ονησίφορος Ονησιφόρου ηθοποιός, Κατερίνα Λυκούδη Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Χορού, κ.α.) με την αφορμή της επαναλειτουργίας της “Λέσχης Ανάγνωσης Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” που θα κάνει εγκαίνια εκείνη τη μέρα.

Η Λέσχη Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” ιδρύθηκε την περασμένη δεκαετία ως Λέσχη του ΕΚΕΒΙ μέχρι που έπαψε να υπάρχει το ΕΚΕΒΙ, σε Πάτρα και Αθήνα, έχει λειτουργήσει δύο μεγάλες χρονικές περιόδους μέχρι σήμερα και το Σάββατο 11.7.2020 στις 19.30 πρόκειται να ζωντανέψει ξανά.

Θα ανακοινωθεί επίσημα η επαναλειτουργία της. Η Λέσχη Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” καταπιάνεται γενικά με το βιβλίο, αναφορικά με όλες τις τέχνες, αλλά και την φιλοσοφία, την ιστορία, την ψυχανάλυση, την επιστήμη.  Έχει ονομαστεί έτσι για να τιμήσει το δάσκαλο Φιοντόρ και διατηρεί τμήμα αφιερωμένο σε αυτόν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Επίσης ίδρυσε τμήμα με τίτλο Κινηματογραφική Λέσχη Ανάγνωσης “Λουκία Ρικάκη” που θα λειτουργήσει συστηματικά πλέον. Με την Ανάγνωση Αποσπασμάτων από το βιβλίο του Τσαρλς Γουέμπ «Ο Πρωτάρης» και την παρουσίασή του θα αναβιώσει η “ατμόσφαιρα” των συναντήσεων της Λέσχης  Ανάγνωσης.

Για τη μεταφορά του βιβλίου του Τσαρλς Γουέμπ στον κινηματογράφο το 1967 από τον σκηνοθέτη Μάικ Νίκολς, θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες και Κριτικοί Κινηματογράφου Κωνσταντίνος Μπλάθρας και Γιάννης Καραμπίτσος. Θα πραγματοποιηθεί σύντομη εισήγηση για το θέμα «Λογοτεχνία και Κινηματογράφος».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης (21.00-23.30) θα ακολουθήσει η προβολή της θρυλικής πλέον ταινίας με τον Ντάστιν Χόφμαν, την Κάθριν Ρος και την Ανν Μπάνκροφτ και μουσικό χάπενινγκ live που θα περιλαμβάνει τραγούδια των Σάιμον και Γκαρφάνγκελ όπως το «Mrs Robinson» που ακουγόταν στο φιλμ, με την Camera Stylo Band (με εμψυχωτή τον Δημήτρη Χαλούλο). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό θα διανεμηθούν από τις 18.30 μέχρι την ώρα έναρξης, Δελτία Εισόδου αφού θα γίνουν δεκτά έως 60 άτομα.  Εναλλακτικά δύναται να γίνει Κράτηση Θέσης τηλεφωνικά στο 6944143564.

*Το μυθιστόρημα "Ο Πρωτάρης" είχε κυκλοφορήσει τότε και στα ελληνικά σε έκδοση Βίπερ, με εξώφυλλο τον Ντάστιν Χόφμαν από την ταινία.

Ο Χόφμαν στα 30 του χρόνια τότε έγινε με το φιλμ "The Graduate" σταρ του Χόλυγουντ, κερδίζοντας στη συνέχεια 2 Όσκαρ α' ανδρικού για το "Κράμερ εναντίον Κράμερ" το 1980 και "Ο Άνθρωπος της Βροχής" το 1989.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture