Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάλεσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο αποψινό συλλαλητήριο

Κάλεσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο αποψιν...

«Απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανασυγκρότησης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στο Εργατικό Κέντρο Πατρών, την Πέμπτη 9/7 στις 20:00, «απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής αναφέρονται τα εξής:

«Όλοι και όλες υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τις συλλογικότητες, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να καταργήσει συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και να μας γυρίσει στις σκοτεινές εποχές του κράτους- χωροφύλακα. Απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που ανάγει την αστυνομία σε απόλυτο  ρυθμιστή του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται ελεύθερα και  προβλέπει ακόμα και την  ευθύνη των διοργανωτών μιας κινητοποίησης για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή, αν κριθεί  ότι δεν  την  προφύλαξαν επαρκώς - αν δεν πείσουν δηλαδή  για τις  επιδόσεις τους στην καταστολή!

Η Κυβέρνηση που κατάργησε το πανεπιστημιακό άσυλο,  επανέφερε την επιστράτευση απεργών και έκανε την αστυνομική αυθαιρεσία “κανονικότητα”, προχωράει -  με τη συναίνεση των προθύμων στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο που αγγίζει πια τα όρια της ίδιας της Δημοκρατίας και τον πυρήνα των βασικών δημοκρατικών ελευθεριών.

Η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια για να οχυρωθεί εκ των προτέρων για τις αντιδράσεις που θα πυροδοτήσει η νέα οικονομική κρίση αλλά και για να φιμώσει το ενεργά κύτταρα της κοινωνίας που επιμένουν στη διεκδίκηση των αυτονόητων, επιλέγει να προχωρήσει στη ψήφιση ενός νομοσχεδίου που οδηγεί στον περιορισμό και στον πλήρη έλεγχο των διαδηλώσεων από την αστυνομία. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία επιλέγει, με το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, να ναρκοθετήσει τους αγώνες για το μέλλον μας.

Χρέος όλων μας είναι να υψώσουμε τείχος Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Ο πραγματικός κίνδυνος για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου δεν είναι οι  δημοκρατικές ελευθερίες, όπως θέλει να μας πείσει η Κυβέρνηση. Είναι οι καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η φτωχοποίηση  της κοινωνίας και η περιστολή της δημοκρατίας!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/7 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ.

ΟΧΙ ΣΤΟ  ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΆ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.»

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις