Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Μάρκου: Το Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσειες χαράσσει στις πλάτες της κοινωνίας με ασβέστη και γύψο έναν μονόδρομο αυταρχισμών

Κ. Μάρκου: Το Νομοσχέδιο για τις διαδηλώ...

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης που αφορά τις υπαίθριες συναθροίσεις μίλησε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου. 

Ο Βουλευτής κ. Μάρκου ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα πρόσωπα των δυο βασικών πρωταγωνιστών αυτού του σχεδίου Νόμου.

1. Στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε χθεσινή συνέντευξή του στους Financial Times έδειξε πόσο πολύ αναπολεί το παρελθόν των μνημονίων και εξύμνησε τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ίδιας της τρόικας, καθιστώντας σαφές ότι σκοπεύει να τις υιοθετήσει και να τις εφαρμόσει ως δική του πολιτική και

2. Στον κ. Χρυσοχοίδη, μεγαλοστέλεχος μιας παράταξης που συνάντησε στον τελευταίο σύντομο κυβερνητικό της βίο, είτε κατά τη διάρκεια της αυτοδυναμίας της είτε ως το χρήσιμο χέρι της Σαμαρικής δεξιάς, έντονες λαϊκές αντιδράσεις, κινητοποιήσεις και μαζικά συλλαλητήρια που οδήγησαν στην ηχηρή πτώση της και ο οποίος, όπως φαίνεται, αναπολεί μια από τις πιο σκοτεινές ιστορικές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας και εισάγει προς ψήφιση ένα ΣχΝ, που χαράσσει στις πλάτες της κοινωνίας με ασβέστη και γύψο έναν μονόδρομο αυταρχισμών και οπισθοδρόμησης, με βία και καταστολή.

Ο Βουλευτής κ. Μάρκου αναφέρθηκε επίσης στα θεσμικά και πολιτικά επίδικα του ΣχΝ και στο γεγονός ότι και στους δυο αυτούς τομείς, η Κυβέρνηση αποτυγχάνει να τα αντιμετωπίσει.

Τούτο διότι στο μεν θεσμικό επίπεδο, το επίδικο είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και όχι η αστυνόμευσή του, όπως η Κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει, στο δε πολιτικό επίπεδο αποτελεί μέγιστη υποκρισία η προβολή της παρακώλυσης της «κοινωνικής και οικονομικής ζωής» από τις διαδηλώσεις, ως το δήθεν δικαιολογητικό λόγο πίσω από τις διατάξεις του ΣχΝ, όταν, την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση εφαρμόζει βαθιά αντιαναπτυξιακές και υφεσιακές πολιτικές που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα των μικρομεσαίων εμπόρων και την αγοραστική δύναμη των υποψήφιων πελατών τους.

Αν όμως, όπως ανωτέρω αναφέρθηκε, έχουμε δύο βασικούς πρωταγωνιστές στην κατάρτιση του υπό ψήφιση ΣχΝ, αξίζει να αναφερθούμε και σε έναν κομπάρσο, ο οποίος με τα γραπτά του ως επιστήμονα, τείνει να γίνει μόνιμα αναφερόμενος σε όλα τα αντισυνταγματικά νομοσχέδια που εισάγει η παρούσα Κυβέρνηση:

Τον κ. Γεραπετρίτη!

Ο κ. Μάρκου λοιπόν αναφέρθηκε, όπως είχε πράξει και στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στα επιστημονικά έργα του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος άλλα υποστήριζε όσο ήταν Καθηγητής και άλλα ψηφίζει ως Βουλευτής και στηρίζει σήμερα ως Υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο Βουλευτής κ. Μάρκου, έκανε αναφορά σε κείμενο που δημοσίευσαν πρόσφατα δύο έμπειροι και καταξιωμένοι δικαστικοί λειτουργοί, ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπος Σεβαστίδης και η Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ιωάννα Ξυλιά, στο οποίο γίνεται ευθέως λόγος για «θεσμική αναίδεια» του κοινού νομοθέτη και εντοπίζονται και αντικρούονται ένα προς ένα όλα τα σημεία που, κατά τους συγγραφείς, εισάγονται «αμφίβολης συνταγματικότητας νεωτερισμοί» και έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στη γνωστή ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος της δεκαετία του 1960 είχε απευθύνει στους πολιτικούς προγόνους του κ. Μητσοτάκη την εξής φράση:

«Οικοδομείτε ένα καθεστώς εσωτερικής κατοχής και μείς είμαστε η εθνική αντίσταση»."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις