Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ήρθε με το ποδήλατο από την Σκωτία σε 48 μέρες- Πέρασε και από την Πάτρα

Ήρθε με το ποδήλατο από την Σκωτία σε 48...

ΔΕΙΤΕ τι λέει ο ίδιος ο 20χρονος

Περίπου 3.500 χιλιόμετρα χρειάστηκε να διανύσει μέσα σε 48 ημέρες ο 20χρονος Κλέων Παπαδημητρίου με το ποδήλατό του, ταξιδεύοντας από τη Σκωτία στην Ελλάδα.

Με φορτίο που έφτανε έως και τα 30 κιλά και υπό συνθήκες που εναλλάσσονταν ανάλογα με τις «διαθέσεις» του καιρού, ο 20χρονος φοιτητής στο Αμπερντίν της Σκωτίας έλαβε εν μέσω της πανδημίας την απόφαση να ταξιδέψει με το ποδήλατό του στην Ελλάδα.

«Ξεκίνησε σαν πλάκα αλλά επειδή εμένα μ' αρέσουν οι "περιπέτειες" αυτού του είδους, ξεκίνησα να μελετώ αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό», εξήγησε ο 20χρονος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Το ταξίδι του νεαρού σπουδαστή ξεκίνησε στις 10 Μαΐου και διασχίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία έφτασε στην Ιταλία, όπου από την Ανκόνα πέρασε με πλοίο στην Πάτρα. Ακολούθως, συνέχισε έως την Αθήνα όπου η οικογένεια και φίλοι του τον υποδέχθηκαν στη γειτονιά του, τα Μελίσσια, με τον πατέρα του να παρακολουθούσε το «στίγμα» του γιου του καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, στην αρχή του ταξιδιού συνάντησε χαλάζι και χιόνι, ενώ από τις πρώτες κιόλας ημέρες στράβωσε ο πίσω τροχός του ποδηλάτου του -ένα μεταχειρισμένο που αγόρασε αντί 300 λιρών- με αποτέλεσμα να παθαίνει πολλές φορές λάστιχο στη διαδρομή.

Ο 20χρονος περνούσε τα βράδια του είτε κάνοντας κάμπινγκ ή -προς το τέλος του ταξιδιού- «σε σπίτια ή κήπους γνωστών» και είχε πάντα στο σακίδιό του ψωμί, φυστικοβούτυρο και σαρδέλες σε κονσέρβα προκειμένου να του εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις