Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς η επικίνδυνη Πατρών Πύργου άφησε «στεγνά» τα Βραχνέικα- Τι γίνεται με το νερό στην Πάτρα  

Πώς η επικίνδυνη Πατρών Πύργου άφησε «στ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας

Τον λόγο για τον οποίο έμειναν χωρίς νερό, για πολλές ώρες, οι κάτοικοι στα Βραχνέικα, εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας.

Η διακοπή κράτησε ολόκληρη την Κυριακή με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση μη ξέροντας πότε θα έχουν και πάλι νερό στα σπίτια τους. 

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανικήτας, η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε αμέσως καθώς εντοπίστηκε σε επικίνδυνο σημείο της Πατρών- Πύργου, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να επέμβει το συνεργείο τις νυχτερινές ώρες, όπως γίνεται συνήθως σε σοβαρές και εκτεταμένες βλάβες. 

Ήταν επικίνδυνο να στηθούν μηχανήματα μέσα στη νύχτα

«Η βλάβη στην οποία οφειλόταν η διακοπή του νερού, το Σαββατοκύριακο, εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σε σημείο της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Σε περιπτώσεις τέτοιων εκτεταμένων και σοβαρών βλαβών τα συνεργεία ξεκινούν να εργάζονται ακόμα και νύχτα, όμως σε αυτή την περίπτωση κρίθηκε επικίνδυνο να στηθούν τα μηχανήματα, βράδυ, σε έναν τέτοιο δρόμο κι έτσι υπήρξε μία καθυστέρηση.

Από την άλλη και η βλάβη αποδείχθηκε μεγαλύτερη από αυτή που νομίζαμε αρχικά» δρόμο εξηγεί ο κ. Παπανικήτας.  

 

 

Πρόκειται να αντικατασταθούν 300 χιλ. δικτύων ενώ κάποια έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί και σήμερα- αύριο συμβασιοποιούνται

Ο ίδιος αναφέρει ότι στην πόλη υπάρχει ανάγκη για αντικατάσταση πολλών δικτύων και ότι ως προς αυτό υπάρχει από το Δήμο Πατρέων ένα πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας.

«Πρόκειται να αντικατασταθούν 300 χιλ. δικτύων ενώ κάποια έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί και σήμερα- αύριο συμβασιοποιούνται.

Για το Νότιο Διαμέρισμα της Πάτρας, από τον Διακονιάρη μέχρι το Γλαύκο, τα Ζαρουχλέικα, το Ψαροφάι και την Ακρωτήριού προχωράει  πλήρης αντικατάσταση των δικτύων καθώς αυτά που υπάρχουν δημιουργούν πρόβλημα στην ποιότητα του νερού ενώ οδηγούν και στην απώλεια του.

Η ποιότητα και η απώλεια νερού είναι δύο πολύ σημαντικά πράγματα στα οποία πρέπει αν δοθεί βάση.  Ήδη, στο Μπεγουλάκι ολοκληρώθηκαν εργασίες αντικατάστασης δικτύου νερού, 20 χιλιομέτρων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικήτας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις