Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Κατερίνα Πετσίνη-Βουτσινά: Ποια είναι η οριστική λύση για την αποτρίχωση

Κατερίνα Πετσίνη-Βουτσινά: Ποια είναι η ...

Αναλύει τις δύο μεθόδους που εξασφαλίζουν μόνιμα αποτελέσματα

Στην εποχή της αποτρίχωσης με laser, όλες οι προηγούμενες μέθοδοι φαντάζουν απαρχαιωμένες. Τι είναι όμως αυτό που μας δίνει το κλειδί για την επιτυχία; Ο σωστός συνδυασμός των μεθόδων αποτρίχωσης - ο συνδυασμός της παλαιότερης με τη νεότερη μέθοδο.

Ας δούμε μαζί τη λύση για την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, ξεκινώντας από τη νεότερη μέθοδο: την αποτρίχωση με laser.

Αποτρίχωση με Laser: μόνιμη αραίωση ή μόνιμη αποτρίχωση;       

Εδω και περίπου 23 χρόνια, η νέα αυτή τεχνολογία έχει εξυπηρετήσει πολύ τον τομέα της αποτρίχωσης. Η αποτρίχωση με laser γενικότερα βάσει διεθνών επιστημονικών βιβλιογραφιών & του  FDA (Παγκόσμιος Οργανισμός  Φαρμάκων), προκαλεί μόνιμη μείωση επανεμφάνισης της τρίχας, δηλαδή μόνιμή αραίωση και όχι μόνιμη αποτρίχωση, όπως πολλοί αναφέρουν για λόγους marketing.

Ο όρος «Μόνιμη Αραίωση» βάσει του FDA αναφέρεται στη σημαντική μείωση του αριθμού των τελικών τριχών μετά από μια σειρά συνεδριών. Μείωση η οποία παραμένει σταθερή για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ολοκληρωμένου κύκλου ζωής μιας τρίχας, αναλόγως του σημείου του σώματος. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό τριχικών θυλάκων, οι οποίοι μπορεί να υποστούν "μόνιμη βλάβη" και να μην αναπτυχθεί νέα τρίχα.

H αρχή λειτουργιάς των Laser στην Αποτρίχωση

Το Laser γενικότερα και συγκεκριμένα το Diode Laser (Διοδικό Laser 800-810nm) δρα βάσει της αρχής της «επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης», σύμφωνα με την οποία η μελανίνη της τρίχας απορροφά τη φωτεινή δέσμη του laser, τη μεταφέρει μέσα στον τριχικό θύλακα και η ενέργεια αυτή μετατρέπεται σε θερμική, προκαλώντας του βλάβη.

Αποτρίχωση με Diode Laser

  • Η τρίχα αποδυναμώνεται. Αλλάζει  υφή, χρώμα και  ρυθμό επανέκφυσης, ο οποίος γίνεται σταθερά αργός. Η τελική τρίχα (μαύρη, σκληρή & δυνατή) μετατρέπεται σε χνούδι (ανοιχτόχρωμο, λεπτό & μαλακό)
  • Βαθύτερη διείσδυση στην επιδερμίδα - μειώνει την πιθανότητα ερυθήματος
  • Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν όλο τον χρόνο (& καλοκαιρινούς μήνες) και είναι ασφαλές ακόμα και σε μαυρισμένο δέρμα
  • Καταλληλότερη μέθοδο αποτρίχωσης για όλους τους φωτότυπους δέρματος, ακόμα και τους σκουρότερους (Type IV, V, VI)
  • Αποτελεσματικό και σε πιο βαθιές τρίχες (πχ ανδρικές)
  • Δίνει μειωμένη αίσθηση του πόνου και δε χρειάζεται  χρόνος αποθεραπείας (χάρη στο δροσιστικό τζελ υπερήχων και στον παγωμένο κρύσταλλο της κεφαλής)
  • Διαθέτει ειδική μεμβράνη μίας χρήσης για κάθε πελάτη που εφαρμόζεται στην κεφαλή. Η παγωμένη κεφαλή συμβάλει στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και στην  προστασία του δέρματος.
  • Ταχύτερο σύστημα αποτρίχωσης με σάρωση εν κινήσει και συντομότερες χρονικά συνεδρίες
  • Μικρότερος αριθμός συνεδριών και χωρίς επαναληπτικές συνεδρίες
  • Αποτελεσματική σε σκουρόχρωμες τρίχες – αναποτελεσματική σε κοκκινόχρωμες, ξανθές, λευκές ή γκρίζες τρίχες (λόγω μειωμένης ποσότητας μελανίνης ή έλλειψης)

 

Laser - Περιοχές εφαρμογής & πιθανές παρενέργειες

Γενικότερα, η αποτρίχωση με laser πραγματοποιείται σε όλες τις περιοχές του σώματος και του προσώπου, αποφεύγοντας κατά περίπτωση κυρίως τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές του προσώπου που δεν εμφανίζουν ιδιαίτερα επίμονη τριχοφυΐα.

Η αποφυγή αυτή έγκειται στην έντονη θερμότητα που προκαλείται στην εφαρμοσμένη περιοχή με το laser, εντείνοντας έτσι τις μεταβολικές διαδικασίες των φυσιολογικών θυλάκων των τριχών ή των εν δυνάμει τριχών, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της ανάπτυξή τους. Με άλλα λόγια το χνοώδες τρίχωμα μετατρέπεται σε τελική τρίχα.

Η παρενέργεια αυτή αναφέρεται με τον όρο παράδοξη υπερτρίχωση ή παράπλευρη υπερτρίχωση. Μπορεί να συμβεί σε ποσοστό 0.6 % έως 10 %, συνήθως όταν προϋπάρχουν υποκείμενες ορμονικές διαταραχές και κυρίως στο πρόσωπο (όχι στο άνω χείλος) και τον λαιμό, ενώ δεν παρατηρείται στο υπόλοιπο σώμα.

Πώς αντιμετωπίζουμε λοιπόν τις συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες η μέθοδος αποτρίχωσης με Laser δεν ανταποκρίνεται;

Πώς αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις παράδοξης υπερτρίχωσης ή παράπλευρης υπερτρίχωσης σε ορμονοεξαρτώμενες  περιοχές του προσώπου;

Ηλεκτρική αποτρίχωση (ριζική αποτρίχωση)... η λύση στην επίμονη τριχοφυΐα

Τη λύση δίνει η παλαιότερη κατά 145 χρόνια, κλασική δοκιμασμένη μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης, που απαντάει στο όνομα Ηλεκτρική Αποτρίχωση-Εlectrolysis (η διεθνής ονομασία της) , ή αλλιώς αποκαλούμενη ριζική αποτρίχωση. Εφευρέθηκε το 1875 από τον οφθαλμίατρο Dr. Charles Michel, στην προσπάθεια του να θεραπεύσει μια ασθενή του που είχε πρόβλημα θυλακίτιδας στις βλεφαρίδες.

Μηχανισμός δράσης της ηλεκτρικής αποτρίχωσης

Η ηλεκτρική αποτρίχωση με την καινοτόμα μέθοδο Apilus γίνεται τρίχα-τρίχα, καυτηριάζοντας τον θύλακα της τρίχας και καταστρέφοντας μόνιμα τα αναγεννητικά κύτταρά της, που είναι υπεύθυνα για την επανέκφυση και ανάπτυξή της. Προκαλούμε θερμική (θερμόλυση) ή χημική (ηλεκτρόλυση) καταστροφή του θύλακα της τρίχας ή κατά περίπτωση συνδυασμό και των δυο (Blend).

 Ηλεκτρική  Αποτρίχωση

  • 100% Μόνιμη αποτρίχωση (αποδεδειγμένα) για κάθε είδους ανεπιθύμητης τριχοφυΐας   
  • Μοναδική για λευκές, γκρίζες, κοκκινωπές, ξανθές ή αποχρωματισμένες τρίχες 
  • Ιδανική για πρόσωπο, θηλή στήθους, γραμμή κοιλιάς. Αντιμετώπιση μεμονωμένων τριχών χωρίς να πειραχθεί το χνούδι    
  • Ιδανική για όλους τους φωτότυπους δέρματος (κατάλληλη και για πιο ευαίσθητα δέρματα με τάση ευρυαγγείας)
  • Κατάλληλη όλο τον χρόνο

Γενικά, σε όλες τις μεθόδους αποτρίχωσης, απαιτείται η αποτρίχωση να πραγματοποιείται σε αναγενές στάδιο, όταν η τρίχα αναπτύσσεται, ενώ όταν η τρίχα βρίσκεται στο τελογενές στάδιο (νεκρή), η αποτρίχωση είναι αναποτελεσματική.

Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητη η τήρηση και η συνέπεια στην πραγματοποίηση των συνεδριών αποτρίχωσης όπως χρονικά έχει συσταθεί, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα άμεσα.

Ηλεκτρική αποτρίχωση & Diode Laser

Σε αρκετές περιπτώσεις ο συνδυασμός των δύο μεθόδων αποτρίχωσης είναι αυτός που θα επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα στο μικρότερο χρόνο, απομακρύνοντας αποτελεσματικά όλες τις τρίχες. 

Οι 2 παραπάνω μέθοδοι αποτρίχωσης δεν πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα στην περιοχή εφαρμογής. Αρχικά μειώνουμε τον αριθμό των τριχών με την μέθοδο του διοδικού laser, και εν συνεχεία απομακρύνουμε μία-μία όσες εναπομείνασες τρίχες επιμένουν με τη μέθοδο της ριζικής αποτρίχωσης, συνδυάζοντας έτσι τα οφέλη των δυο αυτών μεθόδων.

Ο συνδυασμός της ηλεκτρικής αποτρίχωσης και του διοδικού laser εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές του προσώπου και μικρές περιοχές του σώματος.

Ο πλέον αρμόδιος σε θέματα αποτρίχωσης

Όταν η διάγνωση δεν πραγματοποιείται από τον Πτυχιούχο ή Διπλωματούχο Αισθητικό, το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης καταλήγει ανεπιτυχές τις περισσότερες φορές.     

Ο Πτυχιούχος Αισθητικός Α.Τ.Ε.Ι. επί 4 χρόνια σπουδάζει τη φυσιολογία του δέρματος, της τρίχας και τις αιτίες της υπερ-ανάπτυξής της. Επιπλέον εκπαιδεύεται σε όλες τις μεθόδους προσωρινής και μόνιμης αποτρίχωσης.

Ειδικότερα, στις εφαρμογές laser και ριζικής με βελόνα, ο Πτυχιούχος ή Διπλωματούχος Αισθητικός είναι αυτός που μπορεί να διαγνώσει, αν οι τρίχες είναι φυσιολογικές ή υπόκεινται σε κάποια παθογένεια, να εξετάζει το χρώμα (ποσοστό μελανίνης), το μέγεθος, την υφή και την πυκνότητα της τρίχας. Συνεπώς, είναι σε θέση να προτείνει και να εφαρμόζει την καταλληλότερη μέθοδο αποτρίχωσης ή τον συνδυασμό μεθόδων κατά περίπτωση. Στις ιδιαίτερες περιπτώσεις που το άτομο παρουσιάζει ένα επιβαρυμένο ορμονικό προφίλ, η συνεργασία του Αισθητικού με τον Θεράποντα Ιατρό (Ενδοκρινολόγο, Γυναικολόγο) κρίνεται αναγκαία.

Το Ινστιτούτο Αισθητικής Προσώπου & Σώματος – Eratisεξειδικεύεται στον τομέα της μόνιμης αποτρίχωσης καθώς διαθέτει εμπειρία 37 χρόνων και τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες.

 

Info:

Eratis

Κατερίνα Πετσίνη-Βουτσινά

Πτυχιούχος Αισθητικός  Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών

Μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Αισθητικών Πελ/νήσου, Αιτωλ/νίας & Ιονίων Νήσων (Ε.Δ.Α.Π.Α.Ι.Ν.)

Κορίνθου 184, Πάτρα

τηλ : 2610225583

www.eratis-patra.gr

Facebook : ERATIS-Ioanna Voutsina Petsini

Instagram : Eratis_ioannavoutsinapetsini

 

* Το άρθρο αποτελεί προϊόν διαφήμισης

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View