Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tι γνωρίζουμε ως τώρα για τον κορωνοϊό;

Tι γνωρίζουμε ως τώρα για τον κορωνοϊό;

Μπορούμε να νοσήσουμε για δεύτερη φορά; Αυτό παραμένει ασαφές.

Μπορούμε να νοσήσουμε για δεύτερη φορά; Αυτό παραμένει ασαφές. Ένα βασικό ερώτημα είναι εάν τα αντισώματα που παράγονται από τον οργανισμό μετά από μόλυνση από κορωνοϊό παρέχουν κάποιο επίπεδο ανοσίας και αν ναι, για πόσο καιρό.

Έχουμε κάποιες ενδείξεις. «Γνωρίζουμε από μελέτες  που έγιναν στο παρελθόν, σε άλλες οικογένειες κορωνοϊών ότι μπορεί να μολύνουν άτομα μετά από περίπου ένα χρόνο μετά από μια αρχική λοίμωξη», δήλωσε ο Δρ Ben Killingley, σύμβουλος οξείας ιατρικής και μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο του University College London.

Ο Δρ Joshua Schiffer, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο του Fred Hutchinson στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ότι τυχόν σημάδια επανεμφάνισης θα απαιτούσαν λεπτομερή έλεγχο. «Δεν έχω δει ακόμη μια οριστική περίπτωση επαναμόλυνσης στην επιστημονική βιβλιογραφία [μέχρι σήμερα]. Για να αποδειχθεί αληθινά η μόλυνση και να γίνει διάκριση από την παρατεταμένη αποβολή ιών που σχετίζεται με την πρώτη μόλυνση, θα χρειαζόταν αλληλούχιση τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου ιού και απόδειξη ότι οι δύο ιοί είναι γενετικά διαφορετικοί », είπε, προσθέτοντας ότι θα είναι επίσης σημαντικό να εξετάσουμε τα συμπτώματα και πόσο διαρκεί η επαναμόλυνση. "Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η τεκμηρίωση μίας ή κάποιων περιπτώσεων επαναμόλυνσης δεν αποδεικνύει ότι αυτό είναι ένα κοινό, επιδημιολογικά σημαντικό γεγονός."

Τι συνέβη στη Νότια Κορέα, όπου οι ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί μετά την ανάρρωση από τον Covid-19; 

Αυτό αρχικά προκάλεσε ανησυχίες, καθώς οι ειδικοί φοβόντουσαν ότι οι ασθενείς είχαν επαναμολυνθεί. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι τα αποτελέσματα ήταν στην πραγματικότητα ψευδώς θετικά, καθώς το αποτέλεσμα του τεστ προήλθε από συλλογή σωματιδίων του ιού μέσα από νεκρά πνευμονικά κύτταρα – πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός αυτός δεν είναι ενεργός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τεχνική που ακολουθείτε στα τεστ βασίζεται στην ανίχνευση γενετικού υλικού από τον ιό – όπου από μόνη της δεν αποκαλύπτει εάν ο ιός είναι ενεργός και μολυσματικός ή όχι.

Γιατί ορισμένα άτομα παρουσιάζουν συμπτώματα για μεγάλη χρονική διάρκεια;

Μερικά άτομα με Covid-19 αντιμετωπίζουν επιπλοκές μετά από μια αρχική λοίμωξη. «Ορισμένα άτομα αρχίζουν να αισθάνονται ξανά καλά και τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού εξασθενούν, αλλά μερικά στη συνέχεια αναπτύσσουν αναπνευστική δυσχέρεια και πρέπει να τους παρέχεται οξυγόνο στο νοσοκομείο», δήλωσε ο David Heymann, καθηγητής επιδημιολογίας μολυσματικών ασθενειών στο London School of Hygiene and Tropical Medicine. «Φαίνεται να είναι μια καθυστερημένη ανοσοαπόκριση που είναι πιο σοβαρή σε ορισμένα άτομα και που αντιδρά στην παραμονή του ιού σε διάφορα όργανα».

Πηγή: TheGuardian

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις