Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκρίνουν τα περιοριστικά μέτρα οι Ισπανοί, αλλά δεν εμπιστεύονται τον Σάντσεθ

Εγκρίνουν τα περιοριστικά μέτρα οι Ισπαν...

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Η πλειονότητα των Ισπανών εγκρίνει τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού και πιστεύει ότι θα έπρεπε να παραταθούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, την ίδια ώρα που μικρές σε έκταση αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη στη χώρα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS), ενός δημόσιου οργανισμού, το 95% από τους 3.800 ερωτηθέντες θεωρεί απαραίτητους ή πολύ απαραίτητους τους δρακόντειους περιορισμους που επιβλήθηκαν κατά την έναρξη της πανδημίας απο την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 27.700 άτομα στην Ισπανία .

Επιπλέον, το 60% πιστεύει ότι τα περιοριστικά μέτρα τούτα, τα οποία έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας, πρέπει να επεκταθούν με τρόπο αυστηρό, ενώ μόνο το 29% απαιτεί περισσότερη ελευθερία κινήσεων.

Ο πληθυσμός πάντως δεν εγκρίνει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση συμμαχίας του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ με το αριστερό κόμμα Unidas Podemos. Το 46% του δείγματος δηλώνει μεν ότι τον εμπιστεύεται, αλλά το 48% τονίζει πως του έχει λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθκε από τις 4 έως τις 13 Μαΐου, δημοσιεύεται την ώρα που η κυβέρνηση σκοπεύει άυριο να ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει την παράταση έως το τέλος Ιουνίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που δικαιολογεί τα μέτρα περιορισμού και ενώ τα 'καθαρολάθος' (cazarolazos), οι αυτοσχέδιες διαμαρτυρίες με κτύπημα κατσαρόλας, πολλαπλασιάζονται στη Μαδρίτη και σε άλλες πόλεις της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της κρίσης από τον Σάντσεθ.

Σποραδικές διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, πραγματοποιούνται από την περασμένη εβδομάδα έπειτα από προσκλήσεις στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και υποστηρίζονται από τα δεξιά κόμματα. Οι διαδηλωτές, που συχνά καλύπτουν με μάσκες τα πρόσωπά τους, κυματίζουν την ισπανική σημαία και απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης, φωνάζοντας «ελευθερία».

«Η διακυβέρνηση του Σάντσεθ είναι καταστροφική και βάζει σε κίνδυνο την Ισπανία (...) όλα όσα κάνει, η καθυστέρησή του να αντιδράσει και η στέρηση της ελευθερίας είναι απαράδεκτα», δηλώνει στην τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου ο Φενάνδο Λόπεθ, ο οποίος συμμετείχε σε μία από τις διαδηλώσεις χθες το απόγευμα έξω από την έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη.

«Απαιτούμε από τον Σάντσεθ να φύγει, γιατί καταστρέφει αυτή τη χώρα, σχεδόν τον παρακαλώ, σας παρακαλώ, να φύγετε», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιγνάθιο, ένας από τους διαδηλωτές στη Σεβίλλη, στην Ανδαλουσία, που θέλησε να αποκαλύψει μόνο το όνομά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις