Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Από το The Voice στο πρώτο του τραγούδι - Ο πατρινός Γιώργος Ματσιούλας μιλάει στο thebest

Από το The Voice στο πρώτο του τραγούδι ...

Μιλάει για τη μουσική, τη συμμετοχή στο The Voice και το μέλλον...

Το ευρύ κοινό τον γνώρισε, για πρώτη φορά, πριν τέσσερα χρόνια περίπου, μέσα από τη συμμετοχή του στο The Voice. Το πατρινό κοινό όμως άρχισε να τον μαθαίνει πολύ νωρίτερα μέσα από εμφανίσεις που έκανε στην πόλη. Σήμερα ο Γιώργος Ματσιούλας παρουσίαζει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Φοβάμαι πως να στο πω» και μιλάει στο thebest.gr για τη μουσική, την οποία υπηρετεί εδώ και δέκα χρόνια... αλλά και για το μέλλον. 

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο σας τραγούδι, του οποίου υπογράφετε τη μουσική. Μιλήστε μας γι΄αυτό;

Το «Φοβάμαι πως να στο πω» είναι ένα τραγούδι, που είχα χρόνια στο συρτάρι, του οποίου υπογράφω τη μουσική, τους στίχους και το σενάριο στο βιντεοκλίπ.

Είναι ένα τραγούδι που μιλάει για έναν χωρισμό, αλλά με μια διαφορετική αισθητική από αυτές που έχει συνηθίσει ο κόσμος σήμερα! Περιγράφω την αίσθηση φόβου που νιώθει ένας ερωτευμένος άνθρωπος, να δεχθεί το θάνατο των συναισθημάτων.Οι μεγάλοι έρωτες δεν πεθαίνουν, είναι αθάνατοι! Αυτό θέλω να πω με το τραγούδι μου, αυτό και αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω αυτήν την τεράστια για μένα αλήθεια που πραγματεύεται το τραγούδι μου!

Επιτέλους βρήκα τον τρόπο και τους συνεργάτες να το παρουσιάσω όπως ακριβώς ήθελα! Είμαι χαρούμενος και πιο δυνατός από ποτέ! Είναι ένα γέννημα κόπων και υπερπροσπαθειών που πλέον ελευθερώθηκαν και με αγάπη και ταπεινότητα παρακολουθώ την πορεία του! Κυκλοφορεί σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες και στο youtube από την ICON MUSIC RECORDS!

To The Voice ήταν ένα σκαλοπάτι δικαίωσης στη δουλειά, στην επιμονή και στον κόπο χρόνων! Ένα «πουσάρισμα» που μου έδωσε μια λίγο μεγαλύτερη αναγνώριση !

Πότε και πώς ξεκινάει η σχέση σας με το τραγούδι και τη μουσική; Ποια είναι τα ακούσματα σας;

Μ' αρέσει ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Πάνος Μουζουράκης, οι Τρύπες, ο Παύλος Παυλίδης, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Μέλισσες, η Άλκηστις Πρωτοψαλτη! Μεγάλωσα με Scorpions, με Michael Jackson, με James Brown, με Elvis, με Led Zeppelin, Black Sabbath, και πολύ ροκ γενικότερα.

Ποια είναι τα πρότυπά σας;

Δε ξέρω αν έχω πρότυπο, μπορώ να πω πως θαυμάζω πάρα πολύ τον Steven Tyler των Aerosmith, τον Robbie Williams, και έχω λατρεία για τον Jim Morrison των Doors.

Πόσα χρόνια ασχολείστε επαγγελματικά με το τραγούδι;

Υπηρετώ την τέχνη της μουσικής πάνω από 10 χρόνια. 

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχετε επί σκηνής;

Ήταν σε μια εκδήλωση στο γυμνάσιο! Πολύ άγχος! Πάγωσα! Όταν όμως  είδα στη συνέχεια το κοινό ενθουσιασμένο σκέφτηκα, "χμ...ώστε λειτουργεί, τώρα θα δείτε ... Κι έτσι ξεκίνησαν όλα"!

Κάποια στιγμή πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε σε ένα τηλεοπτικό talent show. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Ήταν στο Τhe Voice, πριν 4 χρόνια !Αρκετά χρόνια πριν από αυτό όμως, είχα φανταστεί πως κάποια στιγμή, ο νούμερο ένα σταρ της χώρας θα μιλήσει για μένα δημόσια. To Τhe Voice και η επιμονή μου εκπλήρωσαν αυτό το όνειρο! Ήταν φωτεινό! Το έζησα στο τέρμα! Ήταν δυνατό και έντονο. Ήταν μια εμπειρία που θα αφήσει έντονες και καλές αναμνήσεις! Το παιχνίδι αυτό, είναι ένα «δούναι και λαβείν»! Του δίνεις κάτι και σου δίνει κάτι! Δεν είναι τα πάντα! Μου έδωσε μια παραπάνω προβολή!

Μια ευκαιρία για κάποια highlights μέσα από τα οποία επιβεβαίωσα στον εαυτό μου και έδειξα στο κοινό τις δυνατότητες μου! Ήταν ένα σκαλοπάτι δικαίωσης στη δουλειά, στην επιμονή και στον κόπο χρόνων! Ένα «πουσάρισμα» που μου έδωσε μια λίγο μεγαλύτερη αναγνώριση!

Ποιες είναι τελικά οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος στο χώρο της μουσικής;

Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς! Πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον κακό σου εαυτό και τις φοβίες σου! Τα μέσα όμως που αναδεικνύουν κάποιον, είναι σε τεράστιο ποσοστό σε λάθος χέρια!

Όταν βραβεύονται άτομα και τραγούδια, χωρίς αισθητική χωρίς καν σωστή άρθρωση του λόγου, που επαινούν ή δοξάζουν το μισογυνισμό, το εμπόριο ναρκωτικών, τη βωμολοχία, το ανέραστο σεξ, και τα όπλα, δε περιμένεις έναν ιο, για παράδειγμα, για να καταλάβεις πως οι εποχές είναι κρίσιμες. Όταν ανοίγεις την τηλεόραση το πρωί και οι εκπομπές ανειδίκευτων, αμόρφωτων παρουσιαστών σε βάζουν με το έτσι θέλω σε ψεύτικα στημένες κουτσομπολίστικες ίντριγκες που έχουν να κάνουν με ψυχικά άρρωστες διαστροφικές ερωτικές σχέσεις μέχρι αιμομιξία στις 11 η ώρα το πρωί, τότε τι άλλο θες για να καταλάβεις πως ζούμε σε μια εμμονική παράνοια;

Είναι δύσκολο να κάνεις ντεμπούτο τώρα φυσικά. Αλλά ιστορικά σε κάθε κοινωνική και πολιτική παρακμή, αναδύονται αστέρια απ' το σκοτάδι ! «Πόσοι κρύβονται στη λάσπη θησαυροί», όπως λέει κι ένας στίχος της Λίνας Νικολακοπούλου! Είναι δύσκολο αλλά είναι και συνάμα η καλύτερη εποχή !η μουσική βιομηχανία έχει τεράστιο κενό !Έχει έλλειψη αισθητικής! Τώρα είναι η ώρα !!!

Σχεδιάζω να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται για να ξεχωρίσει κάποιος;

Αισθητική, σιγουριά, αποφασιστικότητα, ταλέντο, πείσμα, αγάπη για αυτό που κάνει, πλάνο, όραμα, όρεξη για δουλειά. Είναι πολλά μαζί!Αρκεί πρώτα να το χεις δει να συμβαίνει μέσα σου.

Τι σχεδιάζετε για το μέλλον;

Συναυλίες, εμφανίσεις,τραγούδια, βιντεοκλίπ, ενεργά τις υπηρεσίες τις δίκες μου και των συνεργατών μου στη τέχνη αυτή! Να κάνω το κόσμο πιο ρομαντικό ! Πιο αληθινό, πιο ελεύθερο !χαχα Αστειεύομαι! Να Γινώ η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου μέσα από την εσωτερική αναζήτηση! Τη μάχη με τον εαυτό! Μέσα από τη μουσική.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight