Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με πλοίο ή με αεροπλάνο αλλά πάντα με μάσκα - Βήμα, βήμα οι αλλαγές στα ταξίδια

Με πλοίο ή με αεροπλάνο αλλά πάντα με μά...

Λόγω κορωνοϊού

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κλάδος της ακτοπλοΐας λόγω κορωνοϊού. Τα μέτρα ασφαλείας που προτείνει το υπουργείο θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.

Οι επιβάτες, θα θερμομετρούνται προτού επιβιβαστούν στο πλοίο.  Ύστερα, θα πρέπει να τηρούν απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου και να φορούν μάσκες. Οι επιβάτες με αναπνευστικά προβλήματα που δεν αντέχουν την πολύωρη χρήση μάσκας αναγκαστικά θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων από τους άλλους.

Ο αριθμός των επιβατών θα είναι μειωμένος. Στα συμβατικά πλοία ο μέγιστος αριθμός των επιβατών θα φτάνει μέχρι και το 55% ενώ στα ταχύπλοα το 50%. 

Από τη μπουκαπόρτα μέχρι και τη ρεσεψιόν σε όλη τη διαδρομή θα τοποθετηθούν στο δάπεδο ειδικές σημάνσεις που θα δείχνουν τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

Ιδιαίτερη θα είναι και η διαμονή στις καμπίνες.

Θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά καμπίνα, εκτός αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια.

Μέτρα προστασίας θα λαμβάνονται και στους υπόλοιπους χώρους του πλοίου.

Στη ρεσεψιόν, στο μπαρ και στο εστιατόριο θα τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή τα μέλη του πληρώματος με τους επιβάτες.

Τα καθίσματα, επίσης, θα είναι περιορισμένα προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας, το σχέδιο για την επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας. Αυξημένα θα είναι και σ’ αυτήν την περίπτωση, τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της υγείας επιβατών, πληρώματος, αλλά και του πληθυσμού στα νησιά της χώρας. Ήδη εκπρόσωποι του κλάδου που είχαν τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας εξέφρασαν την αγωνία τους για τις αντοχές της ακτοπλοΐας υπό τις νέες συνθήκες.

Νέα πραγματικότητα και στις πτήσεις των αεροπλάνων

Το καινούριο τοπίο και τις συνθήκες στα ταξίδια, περιγράφει δημοσιογράφος του δικτύου, που πέταξε από την Αθήνα στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις