Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πατρινός της METRICON, πίσω από την θερμική κάμερα που επιστρατεύτηκε για τον κορωνοϊό

Ο πατρινός της METRICON, πίσω από την θε...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η θερμοκάμερα αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω

Πολλοί από εμάς μπορεί να έχουν περάσει δίπλα της, ελάχιστοι θα την έχουν αντιληφθεί. Ο λόγος για την θερμοκαμερα Metricon, η οποία στην παρούσα φάση βρίσκεται εγκατεστημένη στην είσοδο του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας της Πάτρας, όπως επίσης, στις εισόδους υπουργείων, ακόμη και ποδοσφαιρικών γηπέδων. Πρόκειται για ένα αυτόνομο σύστημα καταγραφής του θερμικού αποτυπώματος των πολιτών μέσω ειδικών σενσόρων.

Ο πατρινός Πέτρος Κριτσώνης είναι μέλος του ΔΣ της METRICON και εξηγεί στο thebest.gr πως προέκυψε η αναγκαιότητα για εγκατάσταση της θερμικής κάμερας, σε ευπαθείς χώρους, ώστε να παρέχεται ένα πρώτο επίπεδο ασφάλειας απέναντι στον κορωνοϊό.

Τι κάνει η θερμική κάμερα της METRICON

Σύμφωνα με τον κο Κριτσώνη η θερμοκάμερα της Metricon αναμένεται να αναβαθμιστεί, ώστε να μπορεί να παρέχει τις πληροφορίες θερμομέτρησής της και απομακρυσμένα, ενώ θα γίνεται και διαχωρισμός των περιστατικών.

Η εν λόγω θερμοκάμερα έχει ρυθμιστεί ώστε να ανάβει την πράσινη λυχνία σε θερμοκρασίες σώματος εως 36,8 βαθμούς κελσίου, πορτοκαλί ένδειξη σε θερμοκρασίες μεταξύ 36,9 εως 37,2 και κόκκινη ένδειξη από 37,3 και πάνω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις