Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μάσκες όπου επιβάλλεται

Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μ...

Από τη Δευτέρα 4 Μαϊου

Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα, εκεί όπου απαιτείται. Σύμφωνα με πληροφορίες τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα και στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό,  ότι θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση να φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους.

Τα πρόστιμα είναι τα εξής:

- Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα στους χώρους που ανέφερε η κυβέρνηση (κομμωτήρια, καταστήματα, ΜΜΜ κλπ),

- 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

- 5.000 για καταστήματα / επιχειρήσεις που απαγορεύεται να λειτουργούν.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 Μαϊου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους όσοι κινούνται με τα μέσα μεταφοράς αλλά και για όσους εργάζονται σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους ή βρίσκονται σε αυτούς ως πελάτες και επισκέπτες.

 «Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο, εκτός βέβαια αντενδείξεων ιατρικών, για παράδειγμα σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας. Διευκρίνισε, δε, πως η χρήση της μάσκας θα αφορά τόσο στους εργαζόμενους, εφόσον έρχονται σε επαφή με τους πελάτες, πχ πωλητές ή ταμειακοί υπάλληλοι, όσο και στο κοινό.

Πώς να κάνετε σωστή χρήση της μάσκας

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας, όποιος κάνει χρήση μάσκας θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πολύ καλά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο.

Τα ίδια ισχύουν και για τις μάσκες μιας χρήσης, δηλαδή:

Θα πρέπει να καλύπτεται πλήρως πρόσωπο (μύτη και στόμα)

Ο πολίτης θα πρέπει να πλένει πολύ συχνά τα χέρια του με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο αντισηπτικό, πριν βάλει τη μάσκα και αφού την αφαιρέσει

Η αφαίρεση της μάσκας θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά, ώστε ο πολίτης να μην αγγίζει τη μπροστινή επιφάνεια η οποία μολύνεται πολύ εύκολα

Η απόρριψή της σε κάδο θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις