Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η κυβέρνηση ακύρωσε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η κυβέρνηση...

Το ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης

Τα voucher τηλεκατάρτισης που προκάλεσαν οργή που έφεραν θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο λόγω των αστοχιών που περιείχαν οι οποίες σήμαναν την αρχή ενός ανελέητου “πάρτι” στα social media με ιδιαίτερη έμφαση στις εκφράσεις όπως "Σκόιλ Ελικίκου" και "Μέτζη του Νεουκτη", αλλά και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν που επεσήμαιναν πως τα χρήματα θα μπορούσαν -με οδηγία από τα ευρωπαϊκά ταμεία- να δοθούν απευθείας στους επιστήμονες, οδήγησαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για την τελεκατάρτιση για τους επιστήμονες. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το πρόγραμμα, θα πάρουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Το ανακοίνωσε ο Υπουργός Γ. Βρούτσης

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε αιφνιδίως το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με την εξής δήλωση:

Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις