Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο σπάνιος λόγος του κύριου Σωτήρη Τσιόδρα

Ο σπάνιος λόγος του κύριου Σωτήρη Τσιόδρα
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Γιατί μερικές φορές, πέρα από τις πράξεις, έχουν και οι λέξεις ιδιαίτερη σημασία...

Μερικές φορές, πέρα από τις πράξεις, έχουν και οι λέξεις ιδιαίτερη σημασία. Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, αποφάσισε να πάει και να συναντήσει δια ζώσης τους ανθρώπους στον καταυλισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Τους μίλησε για ώρα, προσπαθώντας να τους πείσει για την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Κατόπιν σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Σε κάποιες χώρες δυστυχώς, ΜΜΕ αναφέρονται σε αυτούς ως απειλή. Δεν είναι απειλή. Είναι ευάλωτη ομάδα. Τα επιλεκτικά μέτρα δεν αφορούν αυτούς αλλά τη διασπορά του ιού. Όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση, τον έλεγχο και την κάλυψη των αναγκών. Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη όπως και οι υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, μίσος, φόβο, διχασμό, διαιρέσεις στην κοινωνία μας. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη. Από αυτή τη θέση χαιρετώ τους συμπολίτες μας στη Λάρισα που βρεθήκαμε μαζί αυτό το μεσημέρι, για την υπεύθυνη στάση τους και θα τους παρακαλέσω να συνεχίσουν να έχουν αυτή τη στάση. Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας, τους ευχαριστούμε»

Έπειτα από ένα διάστημα με εξίσου ανόητες επιθέσεις υπερβολικής λατρείας ή υπερβολικής εχθρότητας, αντιδράσεις στο πλάισιο "άσπρο ή μάυρο" που συνηθίζονται σε κάθε trend, στην εποχή του διαδικτύου, αυτός ο κορυφαίος επιστήμονας, ο σεμνός κι ευγενικός άνθρωπος με έργα αλλά και με πολύ σημαντικά λόγια, έδωσε στον κόσμο μια καλή αφορμή για να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει. Για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την επιστήμη, τον ρόλο που του ανατέθηκε αλλά και τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ειδωθούν ξέχωρα από τα δυο πρώτα. Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά θεριεύει και σημεία του πολιτικού της λόγου γίνονται κυρίαρχα ευρύτερα, αυτές οι λέξεις δεν μοιάζουν αυτονόητες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην ίδια την κυβερνητική παράταξη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταφερθεί δημόσια εναντίον των Ρομά.  

Οι λέξεις που καθιστούν τον κύριο Τσιόδρα έναν ξεχωριστό επιστήμονα, άνθρωπο αλλά και θεσμικό εκπρόσωπο δεν είναι ωστόσο μόνο αυτές που έδωσαν, χθες, Παρασκευή, μια γροθιά στο στομάχι των επικίνδυνων ακροδεξιών τελάληδων.

Ας καταγράψουμε μερικές φράσεις που χρησιμοποιεί συχνά στον λόγο του:

"δεν το ξέρω αυτό"

"δεν το ήξερα και μου έκανε έκπληξη..."

"θα το κοιτάξω και θα σας απαντήσω"

"ρώτησα συναδέλφους και μου είπαν..."

Σήμερα που πολλοί έχουν λόγο για πολλά, διατυπώνοντας άποψη με μεγαλύτερη ταχύτητα και συχνότητα από αυτή που σκέφτονται και ακούνε, σήμερα που οι δημοσιολογούντες πιστεύουν ότι μπορούν και πρέπει να τοποθετούνται επί παντός επιστητού με αποτέλεσμα στις φανφάρες και το "παπατζιλίκι" να έχει επέλθει πια κορεσμός, νιώθουμε πραγματικά τυχεροί και ασφαλείς που αυτός ο κύριος, με αυτές τις σπάνιες και υπέροχες φράσεις, είναι επικεφαλής αυτής της σημαντικής και κρίσιμης προσπάθειας.

Μπράβο του λοιπόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις