Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Το σήμα της νίκης: Aνάρπαστα παγκοσμίως, τα γαλλικά sneakers Veja, τα «απογείωσε» η Μέγκαν Μαρκλ

Το σήμα της νίκης: Aνάρπαστα παγκοσμίως,...

Κατασκευασμένα με περιβαλλοντική ευαισθησία, έγιναν πρώτα σε ζήτηση στο Net- a- Porter από τη στιγμή που τα πρωτοπαρουσίασε

Από το Marais του Παρισιού ως το Λονδίνο και το Λος Αντζελες, το νέο αθλητικό «σήμα» υποδημάτων που κάνει θραύση την τελευταία τριετία, έχει λογότυπο το V και όνομα Veja! Πρόκειται για μια οικολογική σειρά street style sneakers, με προσιτή τιμή και new vintage γραμμή, η οποία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής, ανταγωνιζόμενη σθεναρά την εμμονή της νεολαίας με τα Vans, Fila, Adidas κ.α. Μάλιστα, στρέφει και πάλι το ενδιαφέρον σε «παλιές», πιο κομψές φόρμες σαν τα αλλοτικά Nike και τα Converse All Star, όπως πλέον κάνουν και μεγάλα luxury brands  (Dior, Burberry, Gucci κλπ) τα οποία σιγά- σιγά μειώνουν τα χονδροειδή σχήματα αθλητικών.

Τα κλασικά λευκά παπούτσια Veja είναι λοιπόν κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, καουτσούκ του Αμαζονίου και βραζιλιάνικο βαμβάκι. Τα πρωτοφόρεσε στα τέλη του 2016 η αγγλίδα ηθοποιός Εμμα Γουάτσον και ακολούθησε μια διετία ανερχόμενης καθιέρωσης. Όταν μάλιστα, τα υιοθέτησε και η πρώην πριγκίπισσα Μέγκαν Μαρκλ η απήχησή τους απογειώθηκε.

Από τα μέσα του 2017 στη διαδικτυακή μπουτίκ Net-a-Porter έγιναν το δεύτερο και το τρίτο κομμάτι σε πωλήσεις παγκοσμίως, με πιο αγαπημένο συνδυασμό το κόκκινο- μπλε-λευκό, που παραπέμπει αυτόματα στη Γαλλία, ενώ μετά άρεσε πολύ και η ασπρόμαυρη εκδοχή τους.

Σχετικά διακριτικά, είναι παπούτσια που δεν «φωνάζουν» και εκπροσωπούν το λεγόμενο parisian chic style. Η εκπρόσωπος του Net- a- Porter Libby Page υπογραμμίζει πως χαίρουν παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας και κάνουν χιλιάδες πωλήσεις καθημερινά. Το ντουέτο των δημιουργών τους που είναι πρώην τραπεζικά στελέχη ακολουθούν πάντως εκλεκτική πολιτική διακίνησης για να μην «κουράσουν» τους καταναλωτές, όπως άλλα αθλητικά που πωλούνται παντού. «Δεν είχα αντιληφθεί την επιτυχία τους μέχρι μια μέρα να δω να περνούν από μπροστά μου κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ έπινα έναν καφέ με φίλο στο Λος Αντζελες» λέει ο ένας.

Stars, influencers, streetwear νεαρόκοσμος, μοδάτες μαμάδες αλλά και κόσμος που αγαπάει τα επώνυμα είδη τα έχουν αγαπήσει πολύ. (Στην Ελλάδα πολλοί τα αναζητούν μέσω ίντερνετ και στα καταστήματα Καλογήρου).

Oi δημιουργοί Sébastien Kopp και Françoi...

Oi δημιουργοί Sébastien Kopp και François-Ghislain Morillion

Ρις Γουίδερσπουν

Ρις Γουίδερσπουν

Κέιτι Χολμς

Κέιτι Χολμς

Εμιλι Ραταζκόβσκι

Εμιλι Ραταζκόβσκι

Veja Spring 2020

Veja Spring 2020

Veja Spring 2020

Veja Spring 2020

Veja Spring 2020

Veja Spring 2020

Veja Spring 2020

Veja Spring 2020

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View