Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός-Αμερική: Ο στρατός κατασκευάζει εκατοντάδες προσωρινά νοσοκομεία

Κορωνοϊός-Αμερική: Ο στρατός κατασκευάζε...

Για την αντιμετώπιση της κρίσης

Αξιωματικοί στις ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν εκατοντάδες προσωρινά νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χιλιάδες νέα κρούσματα Covid-19 που διαγιγνώσκονται καθημερινά κι ενώ οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες την φονικότερη ημέρα της κρίσης, με 575 νεκρούς.

Το Σώμα Μηχανικών του αμερικανικού στρατού, που μετέτρεψε ένα συνεδριακό κέντρο στη Νέα Υόρκη σε νοσοκομείο 1.000 κλινών σε διάστημα μίας εβδομάδας, αναζητεί ξενοδοχεία, κοιτώνες, συνεδριακά κέντρα και μεγάλους ανοιχτούς χώρους για να κατασκευάσει τουλάχιστον 341 προσωρινά νοσοκομεία, γνωστοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του σώματος.

«Το μέγεθος είναι τεράστιο», είπε ο αντιστράτηγος Τοντ Σιμονάιτ στην εκπομπή "Good Morning America" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News.

«Αναζητούμε αυτή τη στιγμή περίπου 341 διαφορετικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα».

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 20.000 και πλέον χθες, με αποτέλεσμα να κατακλυστούν τα νοσοκομεία από ασθενείς, ξεμένοντας από γιατρούς, νοσηλευτές, ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό.

Ο αριθμός των νεκρών υπερέβη τους 3.000, μεγαλύτερος από τον αριθμό των νεκρών στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε περισσότερα από 163.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φθάσει έως 100.000 με 200.000.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις