Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Όλγα Γεροβασίλη: Να αποφασίσει η Βουλή για “υποχρεωτική” μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης

Όλγα Γεροβασίλη: Να αποφασίσει η Βουλή γ...

Επιστολή της βουλευτού στον πρόεδρο της Βουλής

Υπέρ της "υποχρεωτικής" μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης, και μάλιστα με απόφαση της Ολομέλειας, τάσσεται με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι βουλευτές μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας πόσο μάλλον όταν είναι δεδομένο ότι τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας είναι ανεπαρκή. Πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών» αναφέρει στην επιστολή της η κ. Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη πρέπει να είναι «υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά».

Προτείνει τέλος, η πρότασή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «να συζητηθεί σε έκταση συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά τη συνεδρίασή της την προσεχή Πέμπτη».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις