Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πού είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας;

Πού είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας;

Του Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - Καθηγητή Κώστα Μάρκου

Οι πρωτόγνωρες και κρίσιμες στιγμές που διάγουμε έχουν αναδείξει το απαραίτητο ρόλο των λειτουργών υγείας και τον αναντικατάστατο ρόλο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Σε κάθε συνθήκη κρίσης οι πάντες κρίνονται αυστηρά τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Τη χρονική αυτή στιγμή η πανδημία εξελίσσεται και ο καθένας καταθέτει τη συμβολή του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας (ΙΣΠ) εκ των πραγμάτων είναι βασικός θεσμικός παράγοντας. Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας έχει αναδειχθεί αφενός πρωτογενής εστία εισόδου του ιού (από κάπου θα έμπαινε παρά τους πομφόλυγες του κ. Κικίλια περί θωράκισης), αφετέρου πυλώνας της αντιμετώπισης του προβλήματος χάρις κυρίως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μας. Οι λοιποί θεσμικοί φορείς του κλάδου έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους με κατά το μάλλον η ήττον επιτυχημένες παρεμβάσεις. Όλοι πλην του κατεξοχήν υπεύθυνου φορέα, του ΙΣΠ. Εκτός από 1-2 αναιμικές ανακοινώσεις, η άλλοτε λαλίστατη ηγεσία του τηρεί «σιγήν ιχθύος».

Ούτε μια έμπρακτη χειρονομία συμπαράστασης στα σκληρά αγωνιζόμενα μέλη του, ούτε μια επίσκεψη στα 2 νοσοκομεία μας, ούτε μια συμβολική έστω αγορά κάποιων προστατευτικών αναλώσιμων που ανεπαρκούν για τα μέλη του (παρά τα ανθηρά οικονομικά του), ούτε μια ανακοίνωση για τα δήθεν υποστηρικτικά μέτρα της κυβέρνησης προς τους χειμαζόμενους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Έφτασε στο έσχατο σημείο αναξιοπρέπειας να ζητά από τα μέλη του, τέτοιες μέρες, που αιτούνται πιστοποιητικό ιδιότητας να εξοφλήσουν πρώτα τη συνδρομή τους! Τέλος, ούτε μια ανακοίνωση υποστήριξης του δοκιμαζόμενου Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Πολιτικά ασυνείδητοι, ολίγιστοι και ανεπαρκέστατοι. Κατώτεροι των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις