Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Σπάικ Λι κατά Τραμπ για τη χρήση του όρου "κινεζικός ιός"

Ο Σπάικ Λι κατά Τραμπ για τη χρήση του ό...

Ο 63χρονος Νεουορκέζος σκηνοθέτης είπε πως είμαστε σε πόλεμο προσθέτοντας πως πράγματα που αγαπάμε, έχουν περάσει στο πίσω κάθισμα

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σπάικ Λι που πέρυσι τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «Η Παρείσφρηση» το 2018 που παίχθηκε και στην Πάτρα, μίλησε για την αναβολή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών λόγω του κορωνοϊού και επέκρινε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για τη συμπεριφορά του και τη χρήση του όρου «κινέζικος ιός» για τον μεταδοτικό κορωνοϊό.

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσει να μιλά για «κινεζικό ιό» δήλωσε στο Variety ο 63χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός. «Θέτει τους Ασιάτες Αμερικανούς στη χώρα σε κίνδυνο» πρόσθεσε.

Ο Σπάικ Λι, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2020, σχολίασε την απόφαση ακύρωσής του (το Φεστιβάλ υπό κανονικές συνθήκες ήταν να ξεκινήσει στις 12 Μαΐου 2020).

 «Ο κόσμος έχει αλλάξει και αλλάζει κάθε μέρα» ανέφερε ο σκηνοθέτης. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν και ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει πει πολλές φορές - παραφράζω: -Είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε σαν σε καιρό πόλεμου».

 Ο Σπάικ Λι συμπλήρωσε λέγοντας ότι τα πράγματα που αγαπάμε έχουν περάσει στο πίσω κάθισμα. «Ταινίες, τηλεόραση, αθλητισμός, το NBA είναι παγκόσμιο άθλημα, το μπέιζμπολ. Τόσες πολλές διοργανώσεις αναβλήθηκαν και συμφωνώ με αυτή την κίνηση» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight