Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ανακοινώνονται σήμερα - Τι προβλέπεται για εργαζόμενους και συντάξεις

Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ανακοινών...

Στις 12 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις

Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνονται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Επενδύσεων και Εργασίας, οι οικονομικές ενισχύσεις ύψους κατά πληροφορίες 2 δις ευρώ για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό.

Υπολογίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα έχουν κατεβάσει ρολά περισσότερες από 300 χιλιάδες επιχειρήσεις ενώ τουλάχιστον 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι σταμάτησαν να εργάζονται.

Τα μέτρα θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και με βάση την απόφαση που έλαβε το Eurogroup δεν θα λαμβάνονται υπόψη στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Όλες οι παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, ενώ τυχόν συμπληρωματικά μέτρα που οπωσδήποτε θα απαιτηθούν στη συνέχεια θα καλυφθούν από το αποθεματικό του προϋπολογισμού ή από το μαξιλάρι των εσόδων.

Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται ειδική αποζημίωση – επίδομα 400 με 500 ευρώ για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή και δεν θα πληρώνονται και θα υπάρξουν πιθανα και συμπληρωματικές παρεμβάσεις ισως σε συνδυασμο με επίδομα ανεργίας. Θα καλύπτονται παράλληλα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα του υπόχρεου, αφού το κράτος θα πληρώνει τις εισφορές τους. Οι υπόχρεοι θα μπαίνουν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα δηλώνουν τα ατομικά τους στοιχεία, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, την επιχείρηση στην οποία εργάζονται κλπ.

Οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις  παρατείνονται για ένα τετράμηνο ακόμη, ενώ ανοιχτό είναι το σενάριο να ανασταλούν οι φορολογικές υποχρεώσεις και για τα φυσικά πρόσωπα – σε πρώτη φάση για εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν κατεβάσει υποχρεωτικά ρολά.

Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να δοθούν σε διαφορετική ημερομηνία οι συντάξεις του Δημοσίου, ώστε να μην δημιουργηθούν ουρές στα ATMs των τραπεζών ή ακόμη και στα γκισέ, διότι τα καταστήματα των τραπεζών παραμένουν ανοικτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις