Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ένας διασωληνωμένος κι ένας με μηχανική υποστήριξη στο Ρίο

Κορωνοϊός: Ένας διασωληνωμένος κι ένας μ...

Πιάνουν πάλι δουλειά 15 υγειονομικοί

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών ένας ασθενείς νοσηλεύεται διασωληνωμένο, από τους 11 συνολικά, που δίνουν μάχη αυτές τις ώρες. Ο άλλος ασθενής που χρίζει μηχανικής υποστήριξης είναι 61 ετών αλλά δεν είναι ακόμα σε στάδιο διασωλήνωσης. Επίσης υπάρχουν τρεις σοβαρές πνευμονίες.

Στα θετικά για το ΠΓΝΠ είναι το γεγονός ότι επιστρέφουν την Τετάρτη στη δουλειά τους 15 υγειονομικοί οι οποίοι είχαν τεθεί σε καραντίνα τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έχει αλλάξει σημαντικά ο αριθμός των νοσηλευομένων από τον κορονωϊό.

Θυμίζουμε ότι κανένα νέο κρούσμα δεν προστέθηκε στη Δυτική Ελλάδα από τα 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Υπουργείο Υγείας.

Αυτό προκύπτει από την επικοινωνία του thebest.gr με το μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων, καθηγητή παθολογία - λοιμωξιολόγοςτου Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο.

Στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι η διασπορά συνεχίζεται, και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 387.

Εξήντα από αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 70 ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια αλλά και πιο σοβαρή εικόνα πνευμονίας. 11 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 69 έτη.

Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα, από ηλικία 0-17 ετών είναι τα 11, από ηλικία 18-39 είναι τα 59 και από την ηλικία 40-64 είναι τα 132, και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή 185, αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις