Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαρτύριο στην έρημη Πάτρα για τα εμπορικά καταστήματα - Πολλοί βάζουν λουκέτο! ΦΩΤΟ

Μαρτύριο στην έρημη Πάτρα για τα εμπορικ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αντιφατικό να μένουν ανοιχτά, λένε οι καταστηματάρχες

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις, μετά τα αναγκαία μέτρα που πάρθηκαν για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σχολεία, φροντιστήρια, καφετέριες και εστιατόρια έκλεισαν όμως δεν έχει παρθεί ακόμα τέτοια απόφαση για τα εμπορικά καταστήματα με αποτέλεσμα να μένουν ανοιχτά στο κέντρο μίας πόλης όπου δεν κινείται τίποτα.

 

«Είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν την ερημοποίηση»

Την κατάσταση που βιώνουν τα εμπορικά καταστήματα περιέγραψε στο thebest.gr του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

«Βρισκόμαστε πραγματικά ένα σκαλί πριν την ερημοποίηση. Απορώ γιατί κρατάνε ακόμα ανοιχτά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Είναι και αντιφατικό. Από τη μία «μένουμε σπίτι» αλλά από την άλλη καλούμε τον κόσμο να ψωνίσει στα μαγαζιά. Ήδη το 30% των εμπορικών καταστημάτων πήρε την απόφαση να βάλει λουκέτο, όμως ζητάμε να υπάρξει αυτή η απόφαση από την Κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουν λόγο οι επιχειρήσεις να ανοίγουν»

Και ο Παναγιώτης Σκέντζος, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ περιέγραψε στο thebest.gr μία πρωτόγνωρη και τραγική κατάσταση.

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις υπολειτουργούν. Κάποιοι παίρνουν την απόφαση να κλείσουν αφού πραγματικά δεν έχουν λόγο να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους. Ο τζίρος έχει μειωθεί στο 90% και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να έχουμε έξοδα. Υπάρχουν άνθρωποι στον κλάδο μας που δεν μπορούν να επιβιώσουν. Άλλωστε το κακό είχε ξεκινήσει πριν την ακύρωση του Καρναβαλιού και την έξαρση του κορωνοϊού.

Στο χώρο των μεταφορών και κυρίως στα ταξί έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε να εξυπηρετούνται άνθρωποι που είναι για παράδειγμα ασθενείς, που πρέπει να πάνε για αιμοκάθαρση κ.λπ. και φροντίζουμε να κάνουμε κάθε μέρα απολυμάνσεις. 

Από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα το να με μένουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις» ανέφερε.

* Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση της κυβέρνησης τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν. 

Από την Τετάρτη, επεκτείνεται η αναστολή λειτουργίας στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου, με εξαίρεση τα πρατήρια καυσίμων, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τις τράπεζες και όσες άλλες επιχειρήσεις συνδέονται με την αλυσίδα τροφοδοσίας. «Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους», είπε η κα Πελώνη. 

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις