Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο κορωνοϊός κόβει χειρουργεία, τακτικά ιατρεία κι εφημερίες στο Νοσοκομείο του Ρίου

Ο κορωνοϊός κόβει χειρουργεία, τακτικά ι...

Στην ειδική μονάδα Sars - αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται 2 ασθενείς, ο 66χρονος που είναι διασωλημένος και ένας 65χρονος

Νέα δεδομένα θα ισχύσουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο που από νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, εξελίσσεται σ’ ένα υπερνοσοκομείο για την περίθαλψη κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ήδη αναμένεται άμεσα να λειτουργήσει και στην Πάτρα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τοπικό εργαστήριο ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων για κορωνοϊό, ώστε να µην αποστέλλονται όλα τα δείγµατα στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα και να επιταχύνεται έτσι η τυχόν διάγνωση τους.

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η Φωτεινή Φλίγκου, Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, 2 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται στην ειδική μονάδα Sars – με αρνητική πίεση, το ένα εκ των οποίων είναι ο 66χρονος εκπαιδευτικός από την Ηλεία που είναι διασηλωμένος και το άλλο, ένας 65χρονος που δεν είναι διασηλωμένος και η κατάσταση της υγείας του είναι λίγο καλύτερη.

Όλα τα υπόλοιπα κρούσματα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο στο Ρίο είναι σε θαλάμους στην ΩΡΛ Κλινική και την Οφθαλµολογική Κλινική που διατέθηκαν και άνοιξαν ειδικά για την περίθαλψη και αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό.

Επίσης η κ. Φλίγκου διευκρίνισε επειδή ακούγονται ανακρίβειες και κάποια λάθος στοιχεία, πως ουδείς ασθενής με κορωνοϊό νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Πλέον ο κεντρικός έως τώρα σχεδιασµός είναι για συνολικά 45 κλίνες όπου θα μπορούν να νοσηλεύονται µόνο ασθενείς µε κορωνοϊό. Εννοείται πως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζουν τα περιστατικά αυτά με τα απαραίτητα και ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης ενώ ανακούφιση αναμένεται να δώσουν οι 50 επιπλέον νοσηλευτές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ήδη έχουν αρχίσει να πηγαίνουν οι διορισμοί στους νοσηλευτές, εκ των οποίων είναι 30 που είχαν σύμβαση διετίας και η σύμβαση τους παρατείνεται λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει ο φόβος εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι 10 από βοηθητικό προσωπικό και οι άλλοι 10 από περιφερειακά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Την ίδια ώρα η ανάγκη ιατρών καθίσταται μεγαλύτερη από ποτέ. Μόνο η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να λειτουργήσει όπως πρέπει χρειάζεται τουλάχιστον άλλους 7-8 γιατρούς για να έχει ένα δυναμικό της τάξης των 17.

Τέλος με τα νέα δεδομένα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εντολή για την μείωση των χειρουργείων (σε 3 χειρουργικά τραπέζια) καθώς και για αναστολή των τακτικών πρωινών και απογευματινών ιατρείων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας ενώ αναφορικά με τις εφημερίες τουλάχιστον έως την Παρασκευή 13/3 θα συνεχίσει το Ρίο την προγραμματισμένη εφημερία του (Τετάρτη και Παρασκευή) μέχρι νεωτέρας εντολής με το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας να συμβάλλει τα μέγιστα στις δικές του εφημερίες και σε άλλα περιστατικά που έχει επωμιστεί.

Λέγεται πάντως πως έχει μειωθεί σ’ ένα βαθμό η επίσκεψη πολιτών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών τόσο στο Ρίο όσο και στον «Άγιο Ανδρέα» παρά μόνο για κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, μιας και ο φόβος εξαιτίας του κορωνοϊού, είναι μεγάλος.

 

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις