Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μόσιαλος για Θεία Κοινωνία: Είναι δύσκολη απόφαση για την Εκκλησία αλλά πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας

Μόσιαλος για Θεία Κοινωνία: Είναι δύσκολ...

"Είναι μία δύσκολη απόφαση για την Εκκλησία"

Ο καθηγητής πολιτικής υγείας London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος ήταν από τους πρώτους που είπαν ότι θα φτάσει στην Ελλάδα ο κορωνοϊός και πως θα είναι πολλά τα κρούσματα.

Δηλώνει πως αν η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αποφασίσει πως θα πρέπει για λόγους ασφαλείας και προφύλαξης να κλείσουν σχολεία και τα πανεπιστήμια, θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα να δράσει άμεσα προς αυτά τα μέτρα.

Η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον κορωνοϊό πριν από πολλές άλλες χώρες, πριν της έρθει κρούσμα, με εκπαίδευση πολιτών και προσωπικού. Επίσης, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε και την ανησυχία και τον διχασμό σχετικά με την συζήτηση περί μετάδοσης του ιού μέσω της εκκλησίας και της Θείας Κοινωνίας.

“Από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον ιό, θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση για την Εκκλησία που ή ίδια και η Πολιτεία θα κρίνουν με βάση την εξέλιξη της διασποράς της νόσου, πότε πρέπει να ληφθεί. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις