Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ προτρέπει να αποφεύγουμε τις εκκλησίες

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ προτ...

Ο κ. Τσιόρδας υποστηρίζει ότι χρειάζεται πολλή προσοχή

Ειδική αναφορά στην συνάθροιση πιστών στις εκκλησίες της χώρας έκανε κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεών του o καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα η αποφυγή μαζικών συναθροίσεων αφορά και τις εκκλησίες επισημαίνοντας ότι απαιτείται πάρα πολλή προσοχή σε συνεννόηση με τις τοπικές Μητροπόλεις προκειμένου να δοθούν οι αντίστοιχες οδηγίες. Αναλυτικά ο κ. Τσιόδρας ανέφερε τα εξής:

«Όσον αφορά στην επαγρύπνηση, όσον αφορά στην αυστηρή προσήλωση στους κανόνες υγιεινής, όσον αφορά στην προστασία των επαγγελματιών υγείας οι οποίοι είναι οι πιο σημαντικοί «παίκτες» στο παιχνίδι αυτό απέναντι στον ιό, όσον αφορά στην απομόνωσή μας όταν έχουμε συμπτώματα, όσον αφορά στην αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, αυτό περιλαμβάνει και τις εκκλησίες φυσικά, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που είναι στις ευπαθείς ομάδες και πάνε σε αυτούς τους χώρους.

Θέλει, λοιπόν, πάρα πολλή προσοχή σε συνεννόηση και με τις τοπικές Μητροπόλεις να δοθούν αντίστοιχες οδηγίες. Ήδη έχει γίνει συνεννόηση, από όσο γνωρίζω, του Υπουργείου με την ηγεσία της Εκκλησίας στις περιοχές, ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι εδώ πέρα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε έναν ιό ο οποίος είναι μία νέα γρίπη, συμπεριφέρεται σαν αυτή, πάρα πολύ παρόμοια με αυτή και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με όποιο μέτρο διαθέτουμε.

Όχι γιατί θα πεθάνουμε, έτσι; Όχι γιατί θα νοσήσουμε σοβαρά, αλλά γιατί θα κινδυνεύσουν κάποιοι αγαπημένοι δικοί μας από αυτόν και μακάρι να κάναμε την ίδια συζήτηση και τρεις μήνες πριν για τη γρίπη.

Δεν την κάνουμε τόσο έντονα, έτσι;»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being