Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον Απρίλιο στις ράγες το τρένο από Κιάτο για Αίγιο - Πότε θα γίνει το πρώτο δρομολόγιο

Τον Απρίλιο στις ράγες το τρένο από Κιάτ...

Πιθανότερη ημερομηνία η 17η Απριλίου

Τον Απρίλιο αναμένεται να μπει ξανά στις ράγες το τρένο από το Κιάτο ως το Αίγιο όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr.  Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΡΓΟΣΕ, τον Απρίλιο η γραμμή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα τεθεί σε λειτουργία και το επιβατικό κοινό της Αχαΐας, θα μπορεί να ξαναταξιδέψει μετά από δέκα χρόνια, με τρένο από το Αίγιο προς την Αθήνα, αλλά, με ντιζελοκίνητες μηχανές, τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της γραμμής.

Η ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα, θα γίνει με την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροκίνησης. Το έργο, προϋπολογισμού 68 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση δημοπράτησης, αλλά ο διαγωνισμός εκκρεμεί, λόγω δικαστικών προσφυγών των συμμετεχουσών εταιρειών.


Πηγές του ΟΣΕ, ανέφεραν στην εφημερίδα Πελοπόννησο, ότι εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, η πρώτη ντιζελάμαξα 3 βαγονιών θα κάνει το πρώτο επίσημο δρομολόγιο πριν από το Πάσχα και μάλλον την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου. Η νέα διπλή γραμμή είναι 71 χιλιομέτρων και κρίνεται ασφαλής, ωστόσο μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν εκδοθεί τα ανάλογα πιστοποιητικά για τα 6 τούνελ και κυρίως για το μεγαλύτερο της Τράπεζας (2.650 μέτρων) και το επίσης ξεχωριστό του Πλατάνου (2.300 μ.).
Αυτές τις ημέρες θα γίνει η σηματοδότηση, με προσοχή σε πολλά σημεία επίφοβα για πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ και μετά τη έναρξη των δρομολογίων έργα αναγκαία θα συνεχίσουν να εκτελούνται, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.
Στο Αίγιο πια ο νέος τερματικός σταθμός θα είναι κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου ήδη γίνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης από την οδό Κορίνθου μέχρι εκεί, ενώ ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι νωρίτερα το Ξυλόκαστρο και η Ακράτα και Στάσεις το Διμηνιό, η Λυκοποριά, η Λυγιά, ο Πλάτανος, το Διακοπτό και η Ελίκη.
Αργότερα, με την ηλεκτροκίνηση (τέλη 2021), η ταχύτητα της αμαξοστοιχίας θα είναι 200χλμ/ώρα από Κιάτο μέχρι Λυκοποριά και 150χλμ/ώρα από εκεί μέχρι το Αίγιο. 

 

 

 

Με πληροφορίες από Πελοπόννησο

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις