Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα όρια του ο δρόμος Πρέβεζα Ηγουμενίτσα – Δέσμευση Καραμανλή για χρηματοδότηση της μελέτης

Στα όρια του ο δρόμος Πρέβεζα Ηγουμενίτσ...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου είχε συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών

Την δέσμευση του Υπουργού Υποδομών Κωνσταντίνου Καραμανλή για χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του Παραλιακού Οδικού Άξονα Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας , από την έξοδο της υποθαλάσσιας σήραγγας ως τον Μεσοπόταμο, έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο Υποδομών την περασμένη Πέμπτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας ενημέρωσε τον υπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση του δρόμου. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ιωάννου, ο δρόμος Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα είναι στα όρια του και από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία, τότε είναι που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καθόλου.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει την μελέτη για το τμήμα Πρέβεζα – Μεσοπόταμος, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης δεσμεύτηκε και εκείνος με την σειρά του να βρει χρηματοδότηση ύψους άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του τμήματος Μεσοπόταμος – Πάργα για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη από το Υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παραλιακός οδικός άξονας Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας είναι ένας δρόμος που καθημερινά δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, ενώ σε αυτόν έχουν συμβεί πάρα πολλά ατυχήματα, αρκετά από αυτά θανατηφόρα.

Η κατασκευή λοιπόν του συγκεκριμένου δρόμου είναι υψίστης σημασίας για την Πρέβεζα, καθώς θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωσης του δρόμου Άκτιο – Αμβρακία, αλλά με την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, ο Νομός θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

 

Πηγή: mypreveza.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις