Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Καταγγελίες για τιμές σε καφέ - ποτά που πήραν "φωτιά" το Καρναβάλι

Καταγγελίες για τιμές σε καφέ - ποτά που...

Οι αποδείξεις δίνονταν με το σταγονόμετρο

Καταγγελίες για φαινόμενα κερδοσκοπίας σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής της Πάτρας κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού δέχθηκε το thebest.gr.

Όπως προκύπτει από τα όσα υποστηρίζουν Πατρινοί που επισκέφθηκαν καφετέριες και μπαρ της πόλης, ορισμένοι καταστηματάρχες προσπάθησαν να βγάλουν τα «σπασμένα» της ακύρωσης των επίσημων εκδηλώσεων, αυξάνοντας τις τιμές στα προϊόντα τους. Φυσικά η τακτική αυτή δεν αποτέλεσε τον κανόνα στα καταστήματα της πόλης, όμως δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που καταγράφτηκαν.

Ανάμεσα σε όσα μας καταγγέλθηκαν ξεχωρίζουν η… καρναβαλική αύξηση του καφέ από τα 3 ευρώ στα 3,80 σε κάποιες περιπτώσεις, ή και στα 4 ευρώ σε κάποιες λιγότερες.

 

Επίσης σε αναψυκτικά παρατηρήθηκαν φαινόμενα ξαφνικών αυξήσεων. Για παράδειγμα μια σόδα σε καφετέρια της πόλης από τα 3 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 5 ευρώ. Και τα αλκοολούχα ποτά όμως είχαν την «τιμητική» τους.

Όπως φαίνεται και στην απόδειξη που ακολουθεί, μια μικρή μπύρα που υπό κανονικές συνθήκες κοστίζει περίπου 2,5 ευρώ, τις ημέρες του Καρναβαλιού έφτασε στα 5.

 

Παράλληλα άλλα ποτά που κοστολογούνται 5-7 έφθασαν να πωλούνται στα 10 ή στα 8 σε πλαστικό ποτήρι.

Επίσης αρκετοί Πατρινοί και επισκέπτες παρατήρησαν ότι όλες αυτές τις ημέρες σπάνια κόβονταν αποδείξεις καθώς οι καταστηματάρχες ήθελαν να αποφύγουν το ΦΠΑ και να βάλουν το σύνολο του ποσού στο ταμείο τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις