Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Στην Πάτρα το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

Στην Πάτρα το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτ...

Το 26 Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 15 – 17 Μαΐου 2020 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας - ΕΣΦΙΕ αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας - EΕΦΙΕ και είναι μια παγιωμένη επί σειρά ετών διοργάνωση-θεσμός που ξεκίνησε το 1994 και έχει στο επίκεντρο το φοιτητικό κοινό. Στόχος της είναι να ενώνει την ευρύτερη Ιατρική κοινότητα υπό έναν κοινό σκοπό: την εξέλιξη σε επιστημονικό και προσωπικό επίπεδο των μελλοντικών Ιατρών και κατ’ επέκταση της Ιατρικής Επιστήμης στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές Ιατρικής, καθώς και σε φοιτητές άλλων σχολών υγείας, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη συνολική εκπόνηση μιας εργασίας, από την πρώτη αναζήτηση στις διεθνείς επιστημονικές βάσεις δεδομένων έως την παρουσίασή της στο κοινό. Επίσης, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε βασικές ιατρικές δεξιότητες, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τελικά μέσω της αλληλεπίδρασης με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές τους να αποκτήσουν ερεθίσματα από διαφορετικές κατευθύνσεις που θα τους οδηγήσουν στην πιο στέρεη θεμελίωση της επιστημονικής ταυτότητάς τους.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε διαφορετικό Παράρτημα της ΕΕΦΙΕ. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει «αγκαλιάσει» το ΕΣΦΙΕ, όπως αποδεικνύεται από την συμμετοχή κάθε χρόνο χιλιάδων φοιτητών επιστημών υγείας και εκατοντάδων Καθηγητών, καθώς και από το επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου, που κατατάσσουν το ΕΣΦΙΕ ανάμεσα στα πλέον διαχρονικά και μεγάλα ιατρικά συνέδρια της χώρας.

Το φετινό, 26 Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 15 – 17 Μαΐου 2020 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν το 14ο Διεθνές Forum φοιτητών Ιατρικής και νέων Ιατρών, η 24η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΦΙΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, θα διεξάγεται παράλληλα στον ίδιο χώρο του συνεδριακού κέντρου σε καθορισμένη αίθουσα, ένα Session ελεύθερων ανακοινώσεων με συναφές αντικείμενο με την Ιατρική Επιστήμη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την εργασία τους μέχρι 1 Μαρτίου 2020.

Αναλυτικές πληροφορίες στο σύνδεσμο: https://www.26esfie.gr/gr/index.php

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being