Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το μεγαλύτερο ψέμα

Το μεγαλύτερο ψέμα

Του Dranis

Είναι Πέμπτη απόγευμα, παραμονές της έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού. Ο «τελάλης», κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας μια ευχάριστη ανακατωσούρα και… εγκεφαλικά στην κίνηση!

Στο κατόπι του τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής, η μπάντα του δήμου, καρναβαλιστές, ποδηλάτες , και κάθε «τρελαμένο» καρναβαλικό συναπάντημα!

Έτσι επιβάλλει το έθιμο. Ο τελάλης να μεταφέρει από άκρη σε άκρη της πόλης την είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού.

Σιγά μη κάτσω να ασχοληθώ με την διακόσμηση της πόλης, τους γερασμένους μπάστακες, τα προβλέψιμα χάπενινγκ.

Βράδυ Σαββάτου η έναρξη «σκάει μύτη» στην πλατεία Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος και οι ακόλουθοι με τα λοφία τους ανεβαίνουν στη σκηνή να κηρύξουν την έναρξη του Πατρινού καρναβαλιού.

 «Δεν έχουμε λεφτά να κάνουμε καρναβάλι… δε μας δίνει το Υπουργείο…» λέει με σπαραγμό, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος κάνοντας το πλήθος να ψάχνει ψιλά στις τσέπες του, βέβαιοι πως τούτοι εδώ είναι ικανοί να βγάλουν και …δίσκο.

Η παρέλαση... Δεν ξέρω για σένα αλλά εμένα πολύ μου αρέσει αυτή η «παρέλασις» της Κυριακής. Πολύ μου πάνε τα λαμέ άβολα κοστούμια, έτσι καθώς είναι μπουχτισμένα στα στολίδια και τα «πάντα όλα» σε χρώματα!

Χύμα όλοι στους δρόμους, κομφετί στα μαλλιά, σερπαντίνες, χαμογελαστά πρόσωπα, έτσι, χωρίς αιτία, απλά γιατί έχουν ανάγκη και διάθεση να ζήσουν στιγμές χαλαρές και να ακούσουν από κοντά το μεγαλύτερο ψέμα από τα χείλη του δημάρχου τη στιγμή που είναι έτοιμος να παραδώσει στην πυρά το βασιλιά καρνάβαλο κατά την τελετή λήξης: «…Το καινούριο καρναβάλι μόλις αρχίζει!». Όλα αυτά όταν, λίγες μόνο μέρες πριν την καύση του καρνάβαλου, σταμάτησαν οι διαμαρτυρίες  που δημιούργησε  η ασφυκτική  έλλειψη προσωπικού στο Καρναβαλικό Συνεργείο…

Αν δεν ήταν οι συμβασιούχοι οκταμηνίτες δε θα βλέπαμε φέτος άρματα!!

Dranis

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις