Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο άνδρας που "τσεκάρεται" για κορωνοϊό στην Πάτρα

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο άνδρας που ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ένας 40χρονος άνδρας ο οποίος έχει φτάσει από την Ιταλία και η περίπτωσή του «τσεκάρεται» για να διαπιστωθεί κατά πόσο πάσχει ή όχι από τον κορωνοϊό.

Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο thebest.gr ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης. Όπως μας εξήγησε έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, και ο άνδρας βρίσκεται απομονωμένος σε μια από τις 4 ειδικές κλίνες που διαθέτει το ΠΓΝΠ.

Από τον άνδρα που έχει συμπτώματα γρίπης, έχουν ληφθεί δείγματα τα οποία έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ. Οι απαντήσεις, κατά πόσο πάσχει από κορωνοϊό, αναμένονται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και από τα αποτελέσματα θα κριθούν οι περαιτέρω κινήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος έφθασε στην Πάτρα με πλοίο, ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.

Γενικά για το θέμα του κορωνοϊού και ως προς το επίπεδο ετοιμότητας των νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής ο κ. Καρβέλης υποστηρίζει ότι είναι πολύ υψηλό. Υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα υλικά για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος, το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί για το πώς θα πρέπει να κινηθεί ενώ υπάρχουν στο ΠΓΝΠ 4 κλίνες σε ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης και άλλες 16 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Αυτά είναι τα δύο Νοσοκομεία αναφοράς όπου και θα μεταφέρονται άμεσα όλα τα πιθανά κρούσματα, ωστόσο επισημαίνεται ότι και οι εργαζόμενοι των άλλων μεγάλων νοσοκομείων γνωρίζουν πώς να χειριστούν  ένα πιθανό περιστατικό.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις