Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάθετε δωρεάν ξένες γλώσσες και υπολογιστές στην Πάτρα

Μάθετε δωρεάν ξένες γλώσσες και υπολογισ...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο κύκλο των μαθημάτων Δια Βίου Μάθησης

Ξαναρχίζουν μετά από ενάμιση χρόνο τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πατρέων. Τα προγράμματα υλοποιούνται  από τον Δήμο συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τάκης Πετρόπουλος από την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ξεκινά ο δεύτερος κύκλος υποβολής αιτήσεων. Η ενημέρωση γίνεται διαδικτυακά στο σάιτ του Δήμου Πατρέων, ενώ οι αιτήσεις, αυτοπρόσωπα από τους ενδιαφερομένους  στο κτίριο του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου, στον 2ο όροφο από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Ήδη για τον πρώτο κύκλο των μαθημάτων, που απευθύνονται σε ενήλικες ανεξάρτητα από το επίπεδο μόρφωσης ή καταγωγής και τα μαθήματα είναι δωρεάν, υπήρξε έντονο ενδιαφέρουν από τους Πατρινούς. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, από την Διευθύντρια Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας  Ιωάννα Κάκκου, υποβλήθηκαν 217 αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα. Το κύριο ενδιαφέρον εστιάζεται στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και υπολογιστών.

Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο στην Αγυιά της Πάτρας και στο 25ο Δημοτικό στην Μαραγκοπούλου.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα λαμβάνουν μετά την παρακολούθηση των μαθημάτων θα πάρουν σχετικές βεβαιώσεις από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Μάλιστα, όσοι έχουν παρακολουθήσει προγράμματα Δια Βίου Μάθησης την περίοδο, 2014 έως 2016 και δεν έχουν λάβει τις σχετικές βεβαιώσεις, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, μπορούν να τις παραλαμβάνουν από τα γραφεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πλατεία Γεωργίου Α΄ αρ. 17, Μέγαρο Τέχνης και Λόγου, 5ος όροφος.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις