Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Φλας στους «Χρυσούς Σκούφους»: Πρωτιά στον Μποτρίνι, μετάλλιο στον Κολαγκρέκο

Φλας στους «Χρυσούς Σκούφους»: Πρωτιά στ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η υπεροχή του κερκυραικού Etrusco και η εντυπωσιακή άνοδος της Σαντορίνης κυριάρχησαν στην απονομή

O διάσημος ιταλοαργεντίνος σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο, που διαπρέπει στη Γαλλία και κατέχει 3 αστέρια Michelin, υπέγραψε το dinner gala των φετινών «Χρυσών Σκούφων» στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών από το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Στην απονομή του "Αθηνοράματος" που βραβεύει τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας, δόθηκαν 70 διακρίσεις με το κερκυραικό Etrusco του Εκτορα Μποτρίνι να πανηγυρίζει και πάλι την πολυπόθητη πρωτιά. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία εστιατόρια της πρωτεύουσας, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική. Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, ενώ η γευστική άνθηση σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς φάνηκε για ακόμη μία φορά με τρεις νέες εισόδους εστιατορίων της Σαντορίνης (Element, Lauda και Petra). Την τετράδα των νέων εισόδων συμπληρώνει και το Salonica Restaurant της Θεσσαλονίκης. To βραβείο κοινού απέσπασε πάντως το Hasika του Ρεθύμνου.

Oι βραβευμένοι Σπύρος Λιάκου («Travolta»...

Oι βραβευμένοι Σπύρος Λιάκου («Travolta»), Γιώργος Βενιέρης («Mr. Pug»), Έκτορας Μποτρίνι («Etrusco», «Botrini’s», «Fresco»), Γκίκας Ξενάκης («Aleria») και Νίκος Μπίλης («Etrusco», «Botrini’s»)

Καλύτερο εστιατόριο της χώρας με δύο Χρυ...

Καλύτερο εστιατόριο της χώρας με δύο Χρυσούς Σκούφους και βαθμό 17/20 και φέτος το «Etrusco» στην Κέρκυρα. Το βραβείο παρέλαβε ο σεφ - ιδιοκτήτης Έκτορας Μποτρίνι με τον σεφ Νίκο Μπίλη από τον εκδότη του «Αθηνοράματος» Δημήτρη Ηλιόπουλο.

Ο Mauro Colagreco, από το εστιατόριο «Mirazur» στην Κυανή Ακτή, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019  κατά το «World’s 50 Best Restaurants», μάγεψε τους 300 περίπου προσκεκλημένους στο ballroom, όχι μόνο λόγω μενού αλλά μιλώντας για τη φιλοσοφία της ερεθιστικής κουζίνας του που δεν γνωρίζει σύνορα. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας με άνεση και χιούμορ.  Τα βραβεία στους ιδιοκτήτες και σεφ των βραβευθέντων εστιατορίων απένειμαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, o δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών της βραδιάς. Παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της τέχνης.  

Ο Mauro Colagreco με την Άννη Ηλιοπούλου...

Ο Mauro Colagreco με την Άννη Ηλιοπούλου, τον executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Αστέριο Κουστούδη και τον Παύλο Τσίμα

Η Σαντορίνη θριάβευσε γαστρονομικά χάρη ...

Η Σαντορίνη θριάβευσε γαστρονομικά χάρη στα «Elements Restaurant», «Petra», «Ovac», «Selene».

Χρυσό Σκούφο στην Ίο έφερε το «Grandma’s...

Χρυσό Σκούφο στην Ίο έφερε το «Grandma’s»- ιδιοκτήτης Μάκης Δεναξάς και σεφ Αλέξανδρος Λέπεσης

Ο Δημήτρης Χανιόγλου, της Nestle Waters ...

Ο Δημήτρης Χανιόγλου, της Nestle Waters Hellas, με τους βραβευμένους σεφ Λευτέρη Λαζάρου («Varoulko Seaside») Σωτήρη Ευαγγέλου («Salonica») και την Ιουλία Ρίφενσταλ (ιδιοκτήτρια του «Squirrel»)

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Παύλος Τσίμας

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Παύλος Τσίμας

Μάξιμος Μουμούρης, Νάντια Γιαννακοπούλου...

Μάξιμος Μουμούρης, Νάντια Γιαννακοπούλου- Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Στέλιος Μάινας και Λόλα Νταϊφά.

Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Λόλα Νταϊφά, Αθη...

Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Λόλα Νταϊφά, Αθηνά Μιχαλακοπούλου

Το ζεύγος Διονύση Σαββόπουλου με τον Αδω...

Το ζεύγος Διονύση Σαββόπουλου με τον Αδωνη Γεωργιάδη

Έλσα Σοϊμίρη, Άννη Ηλιοπούλου - συνιδιοκ...

Έλσα Σοϊμίρη, Άννη Ηλιοπούλου - συνιδιοκτήρια του Αθηνοράματος, Φώτης Σεργουλόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Έλενα Σκουλά

Μαρία Ναυπλιώτου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κα...

Μαρία Ναυπλιώτου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Λέχου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View