Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

The Splash: Ο πίνακας που πωλήθηκε 30 εκατομμύρια δολάρια

The Splash: Ο πίνακας που πωλήθηκε 30 εκ...

Σε άγνωστο συλλέκτη, έναντι 30 εκατ. δολαρίων, πουλήθηκε το εμβληματικό έργο The Splash του Ντέιβιντ Χόκνεϊ.

Το The Splash, ένας από τους διασημότερους πίνακες του Βρετανού καλλιτέχνη, Ντέιβιντ Χόκνεϊ πουλήθηκε, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's έναντι 27 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ (σχεδόν 30 εκατ. δολ). Το έργο, η τιμή πώλησης του οποίου εκτιμάτο μεταξύ 20 - 30 εκατ. λιρών, πουλήθηκε σε άγνωστο πλειοδότη στην τιμή των 23.1 εκατομμυρίων λιρών - την τρίτη υψηλότερη τιμή που έχει πιάσει ένας Χόκνεϊ σε δημοπρασία.

Το έργο, στο μινιμαλιστικό ύφος του Χόκνεϊ, αποτυπώνει τη στιγμή που ένας κολυμβητής βουτά στο τιρκουάζ νερό μίας πισίνας στο Λος Άντζελες, ταράσσοντας την ακινησία της επιφάνειας. Ο πρωταγωνιστής του πίνακα είναι παρών, καίτοι απών, εξαφανισμένος από την κίνηση του νερού. Το έργο είναι ένα κλασικό δείγμα του ενδιαφέροντος του Χόκνεϊ για το βάθος, την υφή και την εμφάνιση του νερού.

Θεωρείται μια από τις πιο ξεχωριστές εικόνες της ποπ αρτ του 20ου αιώνα και μαζί με τα έργα A Little Splash κα A Bigger Splash συμπληρώνει την τριάδα τού Χόκνεϊ με τις πισίνες. Σειρά που ο ίδιος εμπνεύστηκε ενόσω ζούσε στο Λος Άντζελες, λίγο μετά την αποφοίτησή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight