Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας το εργατικό κέντρο, για το ασφαλιστικό - ΦΩΤΟ

 Έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας το εργ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Αντιδρούν στο ασφαλιστικό που προωθείται

Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας κάνουν από νωρίς το πρωί της Πέμτπης μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης. Αφορμή, η συζήτηση στη βουλή του Ασφαλιστικού. 

Το εργατικό κέντρο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Η Κυβέρνηση κατέθεσε το ασφαλιστικό για συζήτηση στη Βουλή. Σε όλη την Ελλάδα τα συνδικάτα απαντούν με συλλαλητήρια στις 6/2, στην Πάτρα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από τα δικαστήρια στις 6/2 ώρα 9 π.μ.

Το 2020 το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα ηγηθεί της προετοιμασίας ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, θα στηρίζει κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς. Άλλωστε, το έκανε πράξη όλη τη χρονιά που πέρασε, στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε και το 2020.

Τέτοιο Εργατικό Κέντρο έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι της πόλης μας και τα σωματεία τους. Μόνο ένα τέτοιο Εργατικό Κέντρο μπορεί σήμερα να ηγηθεί των αγώνων της εργατικής τάξης της πόλης μας, κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Εργατικό Κέντρο συμπαραστάτη, μπροστάρη στους αγώνες και όχι μηχανισμό παζαρέματος των δικαιωμάτων τους, φίλο των εργοδοτών, όπως ήταν όλα τα χρόνια της κρίσης.

Οι εργαζόμενοι σήμερα χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα, να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια και να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που θέλει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο, να είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Είναι όλοι αυτοί που έχουν κάτσει τόσα χρόνια στο σβέρκο της εργατικής τάξης της χώρας μας ξεπουλώντας τους μισθούς και τα δικαιώματα μας, με αντάλλαγμα την παραμονή τους στις καρέκλες τους. Γι’ αυτό και δεν παραιτούνται σήμερα από την προσπάθεια να βάλουν πάλι στο χέρι το ΕΚ Πάτρας, να το οδηγήσουν σε περιπέτειες με τη βλέψη να είναι ξανά το εργαλείο τους στην πόλη μας, έτσι ακριβώς όπως το είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις. Οι εργαζόμενοι της Πάτρας τους γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γι’ αυτό και τους πέταξαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις